No- en low budget doe-dingen in omgeving Apeldoorn

Foto: pixabay

Voor de kinderen van de basisscholen is dit weekend de grote vakantie begonnen. Lekker 6 weken lang niets doen.

Nou ja, een spelletje doen, hutten bouwen, misschien wel naar de camping of af en toe een activiteit.

Komkommertijd bestuurders

De gemeenteraad heeft ook even genoeg van het debat, stukken doorlezen, besluiten nemen en doorvoeren. Op 8 september staat de eerst volgende politieke markt gepland. Staatssecretaris van Dam (Economische zaken) vond het ook welletjes. Hij deelde nog vòòr de vakantie van gemeente- en landsbestuurders samen met onder andere het Voedingscentrum snackkomkommers uit op Het Plein in Den Haag.

No- en low budget doe-dingen

Dicht bij huis kan je op woensdag tussen 12.00 uur en 13.30 uur extreme low budget genieten van een overheerlijke lunch! Wel even reserveren! Prima te combineren met voor of na die tijd heerlijk snuffelen tussen de spulletjes!

Bij pannenkoekenrestaurant de Brugkabouter eet je al een pannenkoek voor € 5,25 Je moet er wel iets verder voor fietsen, naar Eerbeek. Het restaurant ligt aan het Kanaal. Er is een grote speeltuin bij. Om er te mogen spelen moet je wel voor iedereen een pannenkoek bestellen in het restaurant. Je kunt voor € 1,50 per per persoon midgetgolf spelen.

Op ’t Leesten kan je heerlijk vliegeren en een lekker betaalbaar ijsje haal je bij ‘de Ugchelse Berg’.

Uitkijktorens en parachutisten

Uitkijken over Apeldoorn kan in de uitkijktoren van Agrifirm op stadslandgoed de Barnewinkel. Bovenop de toren maak je de mooiste foto’s! Je kunt natuurlijk ook de uitkijktoren in park Berg & Bos beklimmen!

Vliegtuigen kijken en picknicken kan je bij vliegveld Teuge. Op het terras van theeschenkerij  ‘het Oegenbos’ heb je ook prachtig zicht op de parachutisten! Picknicken kan op het spottersveldje of op de picknickplaats aan de andere kant van het vliegveld. (Volg de weg langs de velden.)

Avondmarkten en braderie

In Hoenderloo is vanaf vandaag 6 weken lang elke woensdagavond de braderie te vinden. Er is van alles te doen en te beleven. Er is ook een kleedjesmarkt voor de kinderen.

In Beekbergen zijn in de maanden juli en augustus op alle donderdagen weer de Veluwse Avondmarkten te bezoeken. Je kunt er zien hoe wol wordt gesponnen, klompen worden gemaakt, stoelen worden gemat, bijenkorven gevlochten, armelui’s kunst bewonderen, zien hoe ‘wasdag’ in zijn werk ging, een zeis scherp wordt gemaakt (dat heet zeisharen) en touw wordt geslagen.

Vaste prik op zaterdag is natuurlijk de kofferbakverkoop langs het Kanaal. Urenlang kuieren en misschien wel voor een habbekrats de aankoop van je leven doen!

Alléén als het heul nat is…..!

Wel zin in een strandje maar niet in Bussloo? Fiets eens naar het Kievitsveld bij Emst! Een ritje van nog geen 15 km.

Jonge kinderen vinden de speelwei van Berg en Bos helemaal het einde! Er staan picknicktafels en er is genoeg gras om lekker op te spelen of uit te rusten. Je kunt er klimmen en klauteren en met water spelen. Als er tijd genoeg is kan er nog gekeken worden bij de herten en zwijnen!

In de Maten in het park is een waterspeelplaats. Heerlijk kliederen en spelen! Wel met een volwassene in de buurt natuurlijk, er is op het gras genoeg plaats voor iedereen! Een andere grote waterspeelplaats is te vinden op de kade van Zutphen! Ook hier is ruimte om te ‘hangen’. Een ijsje haal je 20 meter verderop. Fiets er naar toe langs Bussloo en door de bossen langs Voorst.

How low can you go? Tot je enkels in de blubber bij het hof van Twello! Daar vind je het blotevoetenpad dat ook voor de kleine portemonnee toegankelijk is! Natuurlijk wel je zwemspullen en droge kleren meenemen! Leuk voor jong en oud!

Roofvogeltuin en musea

Wil je roofvogels zien? In Klarenbeek vind je roofvogeltuin: ‘De Havikshof’. In juli en augustus is de tuin elke dag open van 13.00 uur tot 16.30 uur. Je kunt er voor een piepklein prijsje terecht!

In Lieren is het museumstation Beekbergen, je mag er rondkijken tussen de grote stalen reuzen! Het stationnetje ziet er uit zoals het vroeger was! Als je geluk hebt komt er een stoomtrein langs!

Het Elektriciteitsmuseum in Hoenderloo is minder geschikt voor jonge kinderen, daarom mogen zij, tot en met 9 jaar, gratis naar binnen. 10,11 en 12 jarigen betalen € 2,- voor de entree, overige bezoekers € 7,-. Vind al je vragen over elektriciteit beantwoord in dit kleine maar super interessante museum! Van bliksem in de kelder, de strijkbout van oma, stoommachines en motoren, kortom 3 etages vol, nog steeds werkend techniek!

Een ander, zelfs no budget uitje is het A-Ford museum in Beekbergen! Prachtige historische auto’s bekijken op een ook al historisch plekje! In 1601 stond er al een papierfabriek! Zelf papier maken doe je zo!

Geen zin in kuieren of om er op uit te trekken? In museum ‘In de zevende hemel’ is nu de zomertentoonstelling te zien: ‘Een tien met een griffel en een zoen van de juf’. Zo gingen opa en oma naar school in de vorige eeuw! Te bezoeken voor een zacht prijsje!

Kortom: er is ook voor de smalle beurs genoeg te beleven! Klik voor de juiste openingstijden of adresgegevens wel even op de link naar de website!

Reacties

Cookieinstellingen