Helicon MBO zet geslaagden in het zonnetje!

Foto: pixabay

Helicon MBO Apeldoorn is al jaren de school voor actieve mbo-opleidingen op het gebied van natuur, recreatie, voeding en dier. Afgelopen periode hebben 111 examenkandidaten hun examen (proeve van bekwaamheid) afgelegd voor een opleiding op niveau 1, 2, 3 of 4.

Geslaagden

Ruim 85% is in één keer geslaagd. Een prachtig resultaat! Na de herkansingen die vanaf 11 juli plaatsvinden, verwachten we zelfs ruim over de 90% te gaan. Een uitkomst om trots op te zijn, want we leveren hierdoor weer gemotiveerde gediplomeerde vakkrachten af voor de arbeidsmarkt. Op 12, 13 en 14 juli vindt de diploma-uitreiking plaats.

Bijzondere prijzen

Ieder jaar zijn er twee prijzen voor leerlingen die iets bijzonders gedaan hebben: de Geweienprijs voor een leerling van de richting groene ruimte en de Opschepprijs voor een leerling van de opleidingen Dier, Outdoor en recreatie of MMZ Natuur en Welzijn. Deze prijzen reiken we uit om deze leerlingen te laten zien dat hun extra inzet of bijzondere prestatie niet onopgemerkt is gebleven. Daarnaast reiken we dit jaar voor het eerst ook Ambassadeursprijzen uit aan leerlingen die zich tijdens hun studie als een waar ambassadeur voor school hebben ontpopt.

Geweienprijs

De uitreiking van de Geweienprijs kent een enorme traditie die al meer dan 50 jaar terug gaat. De winnaar van de Geweienprijs gaat naar huis met een heus gewei dat wordt uitgereikt door een boswachter van Staatsbosbeheer. Deze keer valt de eer te beurt aan Kevin Tiemens uit Epe van de opleiding Bos- en natuurbeheer op niveau 3. Hij is begonnen op niveau 2, heeft zich opgewerkt naar niveau 3 en is een echt voorbeeld voor de andere leerlingen door zijn professionele en positieve houding en inzet. Hij is een super vakkracht waar we super trots op zijn!

Opschepprijs

De Opschepprijs is de evenknie van de Geweienprijs en in het leven geroepen voor en door de opleidingen die nog relatief nieuw zijn bij Helicon MBO Apeldoorn. Het is een prijs voor een leerling waarop de docenten extra trots zijn en over wie ze graag even opscheppen. Dit jaar gaat de eer naar Hielke Engeltjes uit Hall, leerling Outdoor en recreatie op niveau 4. Hielke is een echte ‘netwerker’ en is bij veel van onze stagebedrijven een bekend (en gewild) persoon. Hij is inmiddels zijn eigen bedrijf gestart, HE Carving, en timmert hiermee goed aan de weg. Bovendien is hij cum laude geslaagd voor zijn beroepsproeve.

Reacties

Cookieinstellingen