Plan om incassobureaus aan het pakken

Foto: pixabay

Veel mensen krijgen er mee te maken. Soms door eigen schuld maar ook door pech kan je met de deurwaarder te maken krijgen. Het bezoek van de deurwaarder is niet iets waar je zomaar met een ander over praat.

Foute incassobureaus zetten klanten onnodig onder druk

Het is al een oud bekend probleem. Toch blijft het de landelijke pers halen omdat het blijft voorkomen! Incassobureaus die klanten onder druk zetten en zo proberen veel geld te verdienen.

Nog steeds ontvangen mensen rekeningen die niet kloppen. Er worden te hoge kosten voor het innen van de rekening gevraagd of mensen bang gemaakt met nepdagvaardingen.

Ook iemand die daar geen diploma voor heeft kan gewoon een incassobureau beginnen. De PVDA en de ChristenUnie willen dat daar een eind aan maken. Mensen worden nu nog teveel door incassobureaus bang gemaakt. Het gebeurt ook dat mensen onnodig verder met schulden worden opgezadeld en dat moet stoppen vinden de partijen.

Plan voor opleidingseisen en maatregelen tegen bureaus die in de fout gaan

Zij willen een register waarin alleen die bureaus in kunnen worden opgenomen die aan bepaalde opleidingseisen voldoen. Verder willen zij dat de boete voor een overtreding omhoog gaat tot maximaal 650.000 euro. Een incassobureau zou ook niet vaker dan 2 keer de fout in mogen gaan. Daarna moet het bureau dan gesloten worden.

Incassobureaus die hun werk goed doen steunen de plannen van de partijen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet toezicht houden op het naleven van de regels.

Bron: Nieuws.nl

Reacties

Cookieinstellingen