Grote stroomstoring trof Veluwe en Flevoland

Foto: pixabay

Een grote stroomstoring op de Veluwe en in een deel van Flevoland legde het openbare leven in dat gebied grotendeels plat. In de gemeente Apeldoorn kreeg Uddel met de storing te maken.

Stroomstoring maakt leven lastig

Er kon niet gewerkt worden op de pc, de trein reed niet en een aantal pechvogels bevonden zich in een lift toen de storing zich voordeed. Bellen was ook niet mogelijk. Om toch snel aanspreekbaar te zijn reed er zoveel mogelijk politie rond.

Grip 4

Omdat het om een groot gebied ging verspreid over meerdere gemeenten werd de situatie door de brandweer en de politie opgeschaald naar Grip 4. Dit betekent dat er overlegd moet worden met veel betrokken organisaties en instellingen uit meerdere gemeenten.

De oorzaak werd gevonden in een hoogspanningsstation in Harderwijk en langzaam kregen steeds meer delen van het gebied weer stroom. De berichtgeving over de storing kon gevolgd worden (mits stroom…) via de twitter van VNOGregio.

De stroomstoring in het hele gebied is nu voorbij en de bezetting op de kazernes van ambulance, politie en brandweer is weer opgeheven. Ook de meldkamers zijn weer gewoon telefonisch bereikbaar.

Reacties

Cookieinstellingen