Rechter wijst Theo Tempels octrooi toe

Foto: Wikimedia

Theo Tempels is behalve Apeldoorner ook uitvinder. Op een hele eenvoudige aanpassing van een beschuitje houdt hij, als privépersoon het octrooi op de vinding.

Continental Bakeries, van toastjesmaker Haust, spande een zaak aan tegen de man. Daarin werd de rechter gevraagd het octrooi ongeldig te verklaren.  Het in 1999 aangevraagde octrooi draait om beschuit met een ontbrekend stukje. Dit ontbrekende stuk vergroot het gebruikersgemak. Het kan daardoor gemakkelijker uit de verpakking worden gehaald. Het Octrooi Centrum vond de vinding samen met Continental Bakeries niet octrooi-waardig. De rechter besloot anders. Daarmee mag Tempels het octrooi houden.

Rechtszaken om octrooi

Het was niet de eerste keer dat er om de vinding een rechtszaak werd gevoerd. In 2002 werd er al een rechtszaak met Bolletje gevoerd. Die zaak werd geschikt. Later probeerde Van der Meulen het ook. Dat bedrijf en Tempels hebben geschikt waardoor de man nu geld krijgt voor het gebruik van zijn vinding.

Theo Tempels heeft in 2002 en 2003 ook geprobeerd met Continental Bakeries een licentie-overeenkomst te sluiten. Daar was destijds geen interesse voor. Hij zou het vreemd vinden als het bedrijf na de uitspraak van de rechter alsnog een overeenkomst af wil sluiten.

Bron: Omroep Gelderland

Reacties

Cookieinstellingen