Dit is hoe je telefoonbatterij langer mee gaat

Foto: pixabay JESHOOTS

Je kleintje maakt net zijn eerste stapjes en jij wil het filmen. Of je moet nét nog even dat belangrijke mailtje sturen terwijl je in de file staat te wachten. Pech. Telefoon leeg!

Dit is wat je kan doen om de batterijduur van je telefoon te verlengen:

  • Zet de helderheid van je scherm lager. Vaak is je scherm onnodig fel en dat kost veel energie. Zeker in een donkere ruimte is dit niet nodig. Je kan ook je telefoon op ‘Auto-brightness’ zetten. Dit zorgt ervoor dat je telefoon zich automatisch aanpast aan de hoeveelheid licht in een ruimte.
  • Apps open laten staan. Applicaties kunnen veel energie kosten. Als je ze niet gebruikt, kan je ze het beste afsluiten. Doe dit echter alleen als je ze echt niet meer gaat gebruiken voor de komende uren. Apps afsluiten en na een halfuur weer openen, kost meer energie dan de applicatie op de achtergrond laten draaien.
  • Trilfunctie uitzetten. De trilfunctie kost meer energie dan een simpele beltoon of piep.
  • Handmatig updaten. Veel applicaties updaten zichzelf automatisch. Dit kan op onhandige momenten veel energie (en mobiele data!) kosten. Als je dit instelt op ‘handmatig’, kan je zelf kiezen wanneer je dit doet. Bijvoorbeeld thuis. Met een telefoon oplader in de buurt.
  • WiFi uitzetten. Als je je WiFi aan hebt staan, zal je telefoon continu zoeken naar een beschikbaar netwerk. Ook als je aan het winkelen of autorijden bent. Onnodig energieverbruik dus.

Toch vaak een lege telefoon en niet altijd een oplader in de buurt? Kijk hier voor handige powerbanks: mobiele opladers die makkelijk in je tas passen en waar geen stopcontact voor nodig is.

Bron: Nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen