Oogstfeest 7 augustus, Loenen op de Veluwe.

Foto: De Helleborus

Na vele maanden van werken op het land, werd vroeger het binnenhalen van de oogst, samen met de buren, uitbundig gevierd.

Het jaarlijks gehouden Oogstfeest van Natuurmonumenten, op de eerste zondag van augustus, op de Groote Modderkolk in Loenen wordt weer iets groter en mooier.

Een oude dorsmachine uit Lieren draait op volle toeren, zo ook verschillende oude en nieuwe landbouwvoertuigen en stationaire motoren. Er worden demonstraties met paarden en schapen drijven gegeven. Ook dit jaar zal de publiekstrekker van voorgaande jaren, de volwassen vierling van het brandrode rund, te zien zijn. Er is een markt gericht op producten van het land.

Kinderen meer dan welkom.

Voor kinderen is er een uitgebreid programma met leuke onderdelen van OERRR, het kinderprogramma van Natuurmonumenten, en kan er gespeeld worden met stro. Er is meer te doen. Voor activiteiten voor het hele gezin zullen “Sportieve evenementen Peter Oversteegen” en “ATB-club Last Gear” aanwezig zijn.

Met de trekker en huifkar kan een rit worden gemaakt over de Loenense enk.

WAAR & WANNEER

Wanneer: Zondag 7 augustus 2016 – 11:00 uur tot 16:00 uur

Waar: Het evenemententerrein ligt aan de Vrijenbergweg 24 in Loenen.

De entree is voor leden € 2,50, niet-leden betalen € 3,50. Via www.natuurmonumenten.nl zijn kortingskaarten te bestellen. Kinderen mogen gratis naar binnen.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen