Daklozenkapsalon vanavond weer geopend!

Foto: apeldoorn.nieuws.nl

De daklozenkapsalon in Menorah (evangelische zendingsgemeente) gaat vanavond weer open voor een was- en knipbeurt ! Elke maand wordt een ruimte in het gebouw omgetoverd in een echte kapsalon. Posters aan de muur, alle mobiele hulpmiddelen bij de hand en de kapsters goedgemutst! De materialen konden in het verleden worden aangeschaft vanwege een eenmalige subsidie van de gemeente.

Daklozenkapsalon kent team van kapsters, een barbier en een pedicure

Het team kapsters is aangevuld met een barbier en een pedicure. Ook van hun diensten wordt dankbaar gebruik gemaakt. Gezellig is het ook nog, in de hal kan gegeten worden en een praatje worden gemaakt. Je komt niet zomaar binnen, bij de deur van de salon meld je je aan. Iedereen wordt op volgorde van aanmelden geholpen dus soms moet er gewacht worden. Iedereen wil er verzorgd bij lopen, het wachten vormt dus geen probleem!

Oproep voor pedicuremateriaal

De pedicure doet haar werk met haar eigen materiaal. Een eerdere oproep voor een pedicuremotor of een behandeltoren heeft tot nog toe niets opgeleverd. De salon kent geen inkomsten en wordt gerund dankzij giften. Sparen voor een toren is er dus niet bij! Wie er eentje over heeft en deze wil doneren of sponsoren kan daarvoor contact opnemen via e-mail: [email protected]

Juist bij langdurig daklozen is een goede voetverzorging een absolute must. Door een slechte conditie en weerstand liggen er bij kleine wondjes grote problemen op de loer!

Oproep voor gediplomeerde vrijwilligers voor uitbreiding team

Vrijwilligers om het team te versterken zijn altijd welkom. Het gaat om kappers/kapsters, een pedicure of een barbier. Alle vrijwilligers werken op vrijwillige basis en doen het werk vaak naast hun volledige baan. Bij een grotere poule kan er meer gerouleerd worden! Informatie of aanmelden kan via bovenstaand e-mail adres.

Vrijwillige inzet ook voor andere groepen!

Naast de daklozenkapsalon zetten de dames en de barbier zich in voor :

De dakozenkapsalon opent om 19:30 uur zijn deuren aan de Paslaan!

Reacties