Tenminste 3000 Nederlanders naar Spelen Rio

Foto: pixabay Gellinger

Tenminste 3000 Nederlanders wonen de komende weken de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bij, meldt de officiële partner van NOC*NSF, ATPI Sports Events. Het werkelijke aantal is waarschijnlijk nog hoger, aangezien ook veel supporters op eigen gelegenheid naar Rio reizen.

Volgens ATPI bestaat het reisgezelschap dat via de officiële kanalen reist voornamelijk uit de sporters zelf, hun familie en vrienden, vertegenwoordigers van bonden en gasten van sponsors. Ook de crew van het Holland Heineken House is in de cijfers meegerekend.

Sporters uit Apeldoorn in het gezelschap zijn: Peter Müllenberg en Enrico la Cruz, zij komen uit voor het onderdeel boksen, Anne Terpstra voor mountainbiken en Marije van Hunenstijn voor atletiek.

3000 reizigers onderdak

Het cijfer van 3000 is volgens Marjon Bloemkolk van de reisorganisatie ongeveer datgene waarop van tevoren gerekend was en waarvoor ook vliegtuigstoelen en hotelkamers zijn gereserveerd. ,,We hebben geen heel gekke dingen zien gebeuren, zoals afmeldingen wegens het zikavirus, maar ook geen enorme toeloop op de Olympische Spelen. Het is een redelijk normaal beeld.”

Hoeveel Nederlanders op eigen gelegenheid of via andere reisorganisaties naar Rio vertrekken, is niet bekend. Volgens Bloemkolk zijn de hotelprijzen in Rio de afgelopen weken flink omhooggegaan, eveneens een vertrouwd beeld in de aanloop naar de Spelen. ,,Maar onze inkopers hebben de kamers ruim van tevoren en tegen lagere prijzen ingekocht.”

Bron: Nieuws.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen