Schade aan lantaarnpalen neemt per week toe

Foto: nl123rf.com

Helaas is nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de vernielingen aan de lantaarnpalen in de gemeente. De kosten en de overlast blijven oplopen. In de afgelopen zijn er opnieuw 46 lantaarnpalen vernield.

Nieuwe schade aan 46 lantaarnpalen

De gemeente kon opnieuw de gang naar het politiebureau maken om de nieuwe, forse schade op te laten nemen in een proces-verbaal. In de afgelopen maand zijn al 150 lantaarnpalen vernield met een totale schade van € 30.000,- daar kan nu iets minder dan € 10.000,- bij worden opgeteld.

Bij de vernielingen worden de deurtjes verwijderd, de zekeringen weggehaald en bedrading doorgeknipt. De kosten van herstel wordt nu gedragen door de gemeenschap. Dat betekent in de praktijk dat dit wordt verrekend via de gemeentelijke belastingen.

Kosten verhalen

Mocht de dader worden achterhaald en is hij nog geen 14 jaar, dan wordt de schade vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders. Is de dader echter ouder dan 14 jaar dan worden de kosten op de ouders verhaald. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is overigens verplicht.

Wie meer weet of een verdachte situatie ziet wordt gevraagd de politie te bellen via 0900-8844.

Reacties

Cookieinstellingen