Veluwecamping de Pampel zamelt geld in voor het Longfonds

Foto: Apeldoorn.nieuws.nl

Afgelopen week vond op Veluwecamping de Pampel een goede doelenweek plaats. Belangrijkste doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Longfonds. Een bijzonder initiatief, omdat eigenaar familie Uithol vorig jaar zelf werd geconfronteerd met de ernstige ziekte Longfibrose.

Volop activiteiten

Op de bomvolle camping werden er de hele week lang volop activiteiten georganiseerd. Zo stond er een heus Glazen Huis waar men verzoeknummers kon aanvragen, gingen kinderen aan de slag om zelf pizza’s te bakken en vond op vrijdag een Longloop plaats. Alle opbrengsten komen ten goede van het Longfonds. Het initiatief voor de goede doelenweek dient ter nagedachtenis aan Carla Uithol, eigenaresse van de Pampel.

Over het Longfonds

Jaarlijks krijgen ongeveer 1.000 mensen in Nederland de diagnose Longfibrose. Over de ziekte is relatief weinig bekend en met de goede doelenweek wil familie Uithol daar verandering in aanbrengen. Het Longfonds doet wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen longziekten. Met als ultieme droom: astma voorkomen, kapotte longen repareren en een betere behandeling van ernstige longziekten.

Officiële bekendmaking bedrag

Aankomende vrijdag 12 augustus volgt de officiële bekendmaking van het opgehaalde bedrag. De telling zal plaatsvinden onder leiding van een officieel afgevaardigde van het Longfonds. Pers en media zijn uitgenodigd om bij deze handeling aanwezig te zijn.

Over Veluwecamping de Pampel

Veluwecamping de Pampel is onderdeel van Veluwe Vakantieparken en ligt in Hoenderloo, midden op de Veluwe. De camping is internationaal geroemd vanwege het bijzondere sanitair gebouw. Naast de Pampel zijn ook ’t Schinkel en Heideheuvel onderdeel van Veluwe Vakantieparken. Meer informatie: www.veluwevakantieparken.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen