VDH verwacht gezellige drukte Liefhebbersdag

Foto: Natascha Dix

De Liefhebbersdag op Sportpark Orderbos in Apeldoorn op zaterdag 27 augustus belooft weer een prachtige dag te worden. Ruim 75 deelnemers hebben tot nu toe hun (jonge) Duitse Herdershond aangemeld voor de Liefhebbersdag 2016!

Een VDH weekend om van te smullen met 1000 bezoekers!

De organisatie verwacht minstens honderd inschrijvingen, net als vorig jaar. Zij ontvangen tegen betaling van slechts 10 euro én gratis entree van de diverse deskundigen een beoordeling van hun hond. Daarbij valt te denken aan dierenartsen, keurmeesters en gedragsadviseurs. Maar ze hebben vast ook interesse in de demonstraties van de Duitse herders uit allerlei disciplines, bijvoorbeeld canicross (hardlopen met je hond). Of zijn benieuwd naar de Nederlandse Kampioenschappen Behendigheid en Africhting die in datzelfde weekend plaatsvinden.

Maar misschien heeft de Duitse Herder liefhebber gewoon zin in een gezellige hondendag in Apeldoorn, dan zijn ze zeker ook aan het goede adres! De VDH (Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden) – de grootste rasvereniging van Nederland, heeft haar uiterste best gedaan om dit het bewezen concept op een leuke, interactieve manier vorm te geven. Ook toegankelijk voor Duitse Herders zonder stamboom. Wees welkom!

NIBK/NIAK kampioenschappen

Op zondag 28 augustus wordt voor de tweede keer het NIBK (Nederlands Individueel Behendigheids Kampioenschap) gelijktijdig gehouden met het NIAK (Nederlands Individueel Africhtings Kampioenschap), hiervoor zijn totaal ruim 60 deelnemers ingeschreven. De africhtingssport is binnen de VDH een grote tak, de deelnemers strijden om plaatsing voor het Wereldkampioenschap in Duitsland, in oktober van dit jaar. Op zondag wordt daarnaast gestreden om het Kringgroep Kampioenschap Behendigheid. Hierdoor is men in de gelukkige omstandigheid om deze tak van sport aan een groot publiek te tonen. De afgelopen jaren is het NIBK de laatste wedstrijd van het jaar van de VDH en worden gelijktijdig de geselecteerden voor de WK in Duitsland bekend gemaakt.

Demonstraties en deskundigen

Tijdens de Liefhebbersdag vinden de beoordelingen van de liefhebbers plaats in speciale ringen en worden daarnaast op een apart veld interessante en zelfs spectaculaire demonstraties gegeven, uiteraard voorzien van tekst en uitleg. Daarnaast is steeds een deskundige aanwezig om van iedere uiting van de hondensport uitleg te geven en dat op individuele basis, zo is er voor iedere bezoeker aandacht. Altijd al met je Duitse Herder een fotoshoot willen maken, ook dat is mogelijk op zaterdag 27 augustus. Ook is er een ruime winkelstraat met hondensportartikelen en cadeauartikelen. Verder kan er gewandeld worden, in de omgeving van het Ordebos is een wandeling van 5 kilometer uitgezet. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de veelzijdigheid van de Duitse Herdershond!

Ook meedoen met de Liefhebbersdag? Meld je aan via www.liefhebbersdag.nl, deelname kost slechts 10 euro, inclusief entree voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Doen!

Reacties

Cookieinstellingen