Eelco Sintnicolaas lost startschot bij 2e Accres/Bos & Weide Kidsrun

Accres Sportstimulering en Fysiotherapie Bos & Weide organiseren tijdens het eerste weekend van september in het Zuiderpark de tweede editie van de Accres/Bos & Weide Kidsrun. Atletiekvereniging AV 34, Runnersworld en de praktijkschool Apeldoorn ondersteunen de organisatie.

Tweede editie Kidsrun ingeluid door Eelco Sintnicolaas

Op vrijdag 2 september wordt er een Kidsrun georganiseerd voor de Brede scholen uit Apeldoorn Zuid. Om 9.00 uur zal de bekende Apeldoornse atleet Eelco Sintnicolaas het startschot geven voor deze scholenrun.

Tijdens het Zuiderparkfestival op 4 september staat er een individuele loop op het programma.

In 2015, bij de eerste editie van de Accres/Bos & Weide Kidsrun deden er al 500 kinderen mee, in 2016 verwachten de organisatoren meer dan 750 kinderen aan de start.

Snelste school uit Apeldoorn Zuid

De basisscholen het Kompas, de Reiziger, de Sebastiaanschool, de Meester Lugtmeijerschool, de Fakkel en de Koningin Emmaschool gaan strijden om de “Snelste school uit Apeldoorn Zuid” bokaal.
De eerste editie werd gewonnen door het Kompas. Welke school is in 2016 de snelste school van Apeldoorn Zuid?

Het evenement vindt plaats achter Dok zuid.

Tijdsschema kidsrun

Het tijdschema is als volgt:

Groep 3 en 4:   400 meter                              9.00 uur

Groep 5 en 6:   800 meter                          10.00 uur

Groep 7 en 8: 1200 meter                          11.00 uur

De run met individuele afstanden van het evenement op zondag 4 september wordt tijdens het Zuiderparkfestival ook georganiseerd in het Zuiderpark achter dok Zuid. Van 15.00 tot 16.00 uur kunnen verschillende afstanden worden gelopen. Aanmelden kan op de dag zelf bij de organisatie. De deelname is gratis!

De organisatoren hopen met het initiatief de jeugd in beweging te krijgen.

Reacties