Geen treinverkeer na botsing met auto

Bij de botsing vanmiddag tussen een trein en een auto bij Twello heeft een treinpassagier mogelijk erger weten te voorkomen. De treinpassagier trok aan de noodrem. Het ongeval gebeurde rond 14.30 uur.

Heldendaad na botsing met auto

Door de botsing was de trein zo beschadigd dat deze niet meer zelf kon remmen. Bovendien heeft de machinist van het ongeluk niets gemerkt. Deze werd gewaarschuwd door passagiers. Politie en ProRail zijn nu op zoek naar de passagier die ervoor zorgde dat de trein uiteindelijk op de spoorbrug bij Deventer tot stilstand kwam. Door deze daad bleven de 300 inzittenden ongedeerd. De bestuurder van de auto, een 34-jarige inwoner van Twello, is zwaargewond met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Op een spoorbrug is het niet toegestaan om te ontruimen. Daardoor moest er speciaal een evacuatietrein worden ingezet om de passagiers over te kunnen nemen.

Door het ongeval is er geen treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer. Er zijn bussen ingezet. Naar verwachting zullen er pas rond 22.30 weer treinen rijden tussen beide stations.

Bron omroep gelderland

 

Reacties