Landelijke Korsakov Sportdag bij Markenhof

Foto: pixabay Peggy_Marco

Op vrijdag 9 september organiseert Atlant Zorggroep, locatie Markenhof de landelijke Korsakov Sportdag. Het is dit keer extra feest, want het is de 5e editie. 22 teams verspreid over heel Nederland hebben zich aangemeld om er een sportieve en gezellige dag van te maken.

De Korsakov Sportdag is vijf jaar geleden gestart met als doel om cliënten met het syndroom van Korsakov meer in beweging te krijgen en ze daarnaast een sportieve en gezellige dag te bezorgen. Daarnaast heeft de sportdag ook als doel om je als organisatie te presenteren aan je collega instellingen, want tijdens de sportdag komen er uit het hele land teams van verschillende zorginstellingen. Dit bevordert de kennisuitwisseling tussen de organisaties, waardoor we met elkaar de zorg voor mensen met het syndroom van Korsakov kunnen versterken.

Syndroom van Korsakov

Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Dit komt vrijwel uitsluitend voor bij mensen die jarenlang teveel alcohol hebben gedronken en ook niet goed voor zichzelf gezorgd hebben. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze daarom niet meer voor zichzelf zorgen. Een gestructureerd dagprogramma waarin ook aandacht is voor bewegen is erg belangrijk voor mensen met dit syndroom.

Sportonderdelen

Vorig jaar werd de sportdag georganiseerd door het Parkhuis, locatie Dijckhuis. Atlant deed toen ook mee met twee teams. Er waren allerlei verschillende sporten, zoals volleybal, ringhockey, knotshockey, levend memory en een rugby en een korfbal clinic.

Korsakov Sportdag2 (1)

Ook dit jaar gaan we weer allemaal mooie onderdelen presenteren, de collega’s van het Activiteitenplein hebben veel goede ideeën! Mede dankzij de hulp en inzet van vrijwilligers en eigen medewerkers kunnen we er weer een mooie dag van maken!

Programma

De dag start om 10.30 uur met ontvangst en koffie. Tussen 11.00 en 11.15 uur is de officiële opening met onder andere Paul Blokhuis, wethouder Zorg en Welzijn van de gemeente Apeldoorn. Daarna volgt een korte warming up en aansluitend starten de verschillende spelronden. Tussen 16.15 en 16.30 uur is de prijsuitreiking en we sluiten de dag af met gezamenlijk eten.

korsakov

Meer over Atlant Zorggroep

Atlant Zorggroep is specialist in de behandeling en begeleiding van mensen met het syndroom van Korsakov. Al sinds 1966 heeft Atlant Zorggroep ervaring met Korsakov-patiënten. Voor onze specifieke doelgroep Korsakov heeft Atlant het predicaat Topcare ontvangen. Topcare staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. Atlant Zorggroep maakt deel uit van het Korsakov Kenniscentrum. Samen met andere specialisten, zorgaanbieders en wetenschappelijke instellingen werken wij aan verbetering van de levensomstandigheden van cliënten met het syndroom van Korsakov. Dat doen we onder meer door kennis en ervaring uit te wisselen.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen