Deze dieren trekken de komende tijd bij je in huis: spinnen!

Foto: knutselopdrachten.nl

We zijn vast allemaal blij met de goede werken die spinnen verrichten. Wel zien we graag dat ze dat alléén buiten doen!  Met de herfst in aantocht staat echter één ding vast: je gaat ze weer tegenkomen, in je hele huis!

De dagen worden korter en de nachten kouder. Een teken voor spinnen om vooral warmere plekjes op te gaan zoeken. Ze zijn kampioen in het vinden van een kans om je huis binnen te glippen.

Je huis is het walhalla voor de spinnen, lekker in de plooien van de gordijnen, knus en warm achter de radiatoren, dicht bij de ketel of heerlijk in een hoekje van de kast.

Spinnen, zo houd je ze buiten de deur:

Er is een heel simpel foefje om ze zonder tussenkomst van beker en kartonnetje, vliegenmepper of ander gereedschap buiten de deur te zetten.

Je stoere bikkel (m/v) kan op de bank blijven zitten want voortaan los je het zelf op! Arachnofobie of niet: deze ongewenste gast gaat op de loop en veel hoef je er niet voor te doen!

Je hebt nodig: een (vulbare) verstuiver en pepermuntolie. Misschien heb je nog een geschikte verstuiver liggen en anders is hij al vanaf € 1,29 te koop. Pepermuntolie is onder andere te koop bij drogisterijen.

Doe de olie in de verstuiver en spray alle ruimten in je huis. Spinnen vinden de lucht van pepermunt walgelijk en zullen je huis zo snel mogelijk verlaten! 1 à 2 keer in de week sprayen zal voldoende zijn en het ruikt nog lekker ook!

Bron: Le Noir Magazine

Reacties

Cookieinstellingen