Oplossing verkeersproblemen Zevenhuizen-Zuidbroek nabij

Foto: Royal Haskoning

Er lijkt eindelijk een oplossing te zijn gevonden voor de verkeersoverlast tussen de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek.

De overlast wordt veroorzaakt door verkeer van en naar bedrijvenpark Noord en de A50. Dit probleem speelt al jaren. Alle betrokken partijen kwamen samen niet tot een oplossing. Daarom is het Adviesbureau Royal HaskoningDHV gevraagd onderzoek te doen. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft het bureau een aantal adviezen opgesteld.

Verkeersproblemen mogelijk ten einde

De gemeente denkt dat door het uitvoeren van de adviezen de problemen tot het verleden zullen gaan behoren. Bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden in het gebied zijn over de plannen geïnformeerd.

Dit zijn de plannen:

  • Er komen 3 hoofdentrees: op de Laan van de Leeuw, vanaf de Deventerstraat en de derde vanaf de Laan van Zevenhuizen.
  • Tussen de Symphoniestraat en de Pythagorasstraat wordt de Anklaarseweg gesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • De Distelvlinderlaan wordt ter hoogte van het Kristal gesloten voor gemotoriseerd verkeer. De bussen zullen kunnen blijven rijden!
  • De Laan van de Dierenriem wordt ter hoogte van de grens tussen het bedrijvenpark Apeldoorn Noord en het woongebied Zuidbroek gesloten voor het gemotoriseerd verkeer.
  • Op de Laan van Zevenhuizen wordt de doorstroming van het autoverkeer verbeterd. De verkeerslichten zullen beter op elkaar worden afgestemd.

Op donderdag 22 september is er een hoorzitting bij de gemeenteraad. Bij deze vergadering kunnen inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden hun mening geven over dit onderwerp. Op de gemeenteraadsvergadering van 6 oktober waar de adviezen zullen worden besproken kan dit niet. In november wordt op zijn laatst een beslissing over de adviezen genomen.

Meer uitgebreide informatie vindt u hier.

Reacties

Cookieinstellingen