Bezoek de Open Monumentendagen 2016

Foto: Esther Dekker

Dit weekend zijn de Open Monumentendagen. U kunt er op uit kunt trekken om verschillende prachtige locaties in Apeldoorn te bekijken.

Open Monumentendagen op 21 locaties!

De locaties lopen uiteen van de moskee tot de Vrijmetselaars, graftrommels in een kerk, landgoed Deelerwoud, de ijkbasis loenermark, Kasteel ter Horst, tot Radio Kootwijk. In totaal zijn er 21 locaties waar u kunt komen kijken. Thuis eerst wat informatie opzoeken over de locaties kan hier.

Aan deze dag zat een fotowedstrijd gekoppeld: ‘Het icoon of symbool van Apeldoorn. De winnende foto gemaakt door Auke Giesbers is een foto van de kwartjesfontein. Deze is zo genoemd omdat veel Apeldoorners in 1932 een kwartje gaven om de ontbrekende 350 gulden voor de realisatie ervan bij elkaar te halen. U vindt de fontein bij Marialust in het Verzetstrijderspark. De tweede plaats is behaald door Job Kok en de derde plaats is naar Hans van Luijk gegaan. Wie nieuwsgierig is kan dit weekend in het stationsgebouw de beste foto’s van de wedstrijd bekijken. Meer over de foto’s vindt u hier.

Reacties

Cookieinstellingen