Open asieldag dierenasiel de Kuipershoek

Foto: pixabay arcaion

Dierenasiel de Kuipershoek van de Dierenbescherming in Klarenbeek opent op zaterdag 1 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur de deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tijdens de open asieldag een kijkje nemen achter de schermen van het asiel en van de dierenambulance. Het belooft een informatieve en leuke dag te worden voor jong en oud.

Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke katten zitten in de buitenren? Waar bevindt zich het hondenpension? Wat is een quarantaineruimte? Zijn er nog kittens? Het antwoord op al deze vragen wordt duidelijk tijdens een bezoek aan de open dag.

Flessenactie

Onderdeel van de open dag is een flessenactie voor asielkatten.

Bezoekers worden opgeroepen  zoveel mogelijk lege plastic statiegeldflessen mee te nemen naar de open dag. Met de opbrengst wilhet asiel kattenspeeltjes aanschaffen  waarmee de asielkatten uitgedaagd kunnen worden.  De Kuipershoek hoopt zo’n 2000 lege flessen te kunnen inzamelen, wat 500 euro oplevert. Voor elke bezoeker, die deze dag 40 statiegeldflessen of meer inlevert, is er een leuk presentje.

Dierenambulance

De meldkamer van de Dierenambulance bevindt zich onder hetzelfde dak als het asiel. Bezoekers van de open dag kunnen dus ook een kijkje nemen in de dierenambulance. Verder worden er honden geshowd op de ‘dogwalk en er zijn diverse (verkoop)kramen aanwezig.
Voor de kinderen is er een springkussen, ze kunnen zich laten schmincken en iets leuks knutselen.

Een dier adopteren

Tijdens de open asieldag worden geen asieldieren uitgegeven. Mocht u interesse voor een dier hebben dan ziet het asiel u graag op een ander moment terug. Ook goed om te weten, is dat mensen geen eigen honden kunnen meenemen naar de open dag. Dit in verband met mogelijk onrust onder de asielhonden.
Het asiel rekent op begrip hiervoor.

Asiel de Kuipershoek bevindt zich aan de Kuipersdijk 11 in Klarenbeek.

Tot ziens op zaterdag 1 oktober tussen 11 en 16 uur.

Reacties