Vragen over welzijn dieren op kinderboerderijen door PvdD

Foto: Partij voor de Dieren

Komende dinsdag 4 oktober, op Dierendag, zal de Partij voor de Dieren schriftelijke vragen bij het college indienen over het welzijn van dieren op kinderboerderijen.

Welzijn dieren op de kinderboerderijen

Terwijl de kinderboerderijen een educatieve rol hebben en kinderen de mogelijkheid bieden op een laagdrempelige en speelse wijze in contact te komen met dieren, wil het aan de diervriendelijkheid zelf nogal eens schorten. Zieke dieren worden selectief behandeld en al die schattige jonge dieren waarvan we iedere lente zo genieten eindigen, wanneer ze wat ouder zijn, grotendeels op de slachtbank. Kuikentjes, jonge geitjes, lammetjes, jonge konijnen, het zijn allemaal hartenbrekers…..totdat ze wat ouder worden, de verzorging te duur wordt en het dus tijd is om afscheid van ze te nemen.

Niet alleen de Partij voor de Dieren maakt zich zorgen, maar liefst 17 andere landelijke dierenbeschermingsorganisaties trekken aan de bel.

In het kader van de in het voorjaar aangenomen dierenwelzijnsnotitie wil de Partij voor de Dieren van het college weten wat de Apeldoornse kinderboerderijen doen om dit dierenleed te voorkomen.

Reacties

Cookieinstellingen