Zijn jouw smartphone, laptop of tablet al boefproof?

Foto: Samsung YouTube

Boefproef maken van smartphone, laptop of tablet, Nog geen één op de vijf mensen heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Door je apparaten boefproef te maken is jouw mobiele apparatuur bij diefstal onbruikbaar!

Op dit moment loopt ruim 80% van de gebruikers van mobiele apparatuur het risico dat persoonlijke gegevens na diefstal op straat belanden.

Oproep van de overheid

De overheid roept Nederlanders op hun mobiele apparaat ‘Boefproof’ te maken. Ook de branchevereniging Nederland ICT, maakt zich sterk voor deze betere beveiliging. De overheid startte al eerder in 2014 een campagne om mobiele apparatuur Boefproof te maken en zo diefstal terug te dringen.

Dit heeft gezorgd dat het aantal gestolen smartphones terug liep met 30%, de overheid heeft nu ook tablets en laptops toegevoegd aan haar campagne.

Anti-diefstal software

Boefproof maken is het activeren of installeren van een anti-diefstalfunctie op je mobiele apparaat, waardoor je deze op afstand kunt blokkeren. Denk hierbij aan een functie zoals ‘vind mijn smartphone/tablet’ en speciale anti-diefstal software.

Hierdoor wordt het gestolen apparaat waardeloos voor dieven en hebben ze geen toegang tot mail, foto’s en vertrouwelijke documenten. Op dit moment is bijna een kwart van de smartphones Boefproof (23,6%), gevolgd door tablets (17,7%) en laptops (12,2%).

Boefproof resultaten Gelderland

Door de overheid is er landelijk en per provincie onderzoek gedaan naar de ‘Boefproofheid’ van mobiele apparaten. Onderstaand ziet u de resultaten van de provincie Gelderland in vergelijking met de landelijke resultaten.

  • Van alle Nederlanders is 29% bekend met de term Boefproof, in Gelderland is de bekendheid 21,3%.
  • 23,6% van de Nederlanders heeft zijn smartphone veilig gemaakt. in Gelderland heeft 17,6% dit gedaan. Gelderland komt hiermee op de 10e plek van alle provincies.
  • 17,7% van de Nederlanders heeft zijn tablet beveiigd, in Gelderland heeft 13,9% dit gedaan. Gelderland komt hiermee op de 9e plek van alle provincies.
  • In Gelderland heeft 8,6% zijn laptop ingesteld. Ze komen hiermee op de 10e plek van alle provincies.

Belangrijkste redenen om je mobiele device niet Boefproof te maken:

“Ik weet niet hoe dit moet.” Nederland: 40,3% en Gelderland: 39,5%
“Ik wist niet dat dit kon.” Nederland: 43,1% en Gelderland: 41,9%

Ga naar www.boefproof.nl voor meer informatie over hoe je je smartphone, tablet en laptop onbruikbaar voor boeven maakt.

Bron: renkum.nieuws.nl

Reacties

Cookieinstellingen