Opstap trapt jubileumjaar ‘Kansen voor Iedereen’ af met feestelijke bijeenkomst

Onderwijskansen vergroten voor kinderen met een taalachterstand. Dat is al 25 jaar het belangrijkste doel van leer- en spelprogramma Opstap Apeldoorn.

Met succes: de afgelopen 25 jaar hebben meer dan 900 gezinnen van meer dan 65 verschillende nationaliteiten meegedaan aan het tweejarige programma. Daarmee is Opstap diep geworteld in de Apeldoornse samenleving. Een mooie basis om op verder te bouwen tijdens het Opstap jubileumjaar ‘Kansen voor Iedereen’, dat woensdag 5 oktober van start is gegaan.

Startsein Opstap Jubileumjaar

Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 5 oktober gaf Greet Bouman, bestuurder van Stimenz, het startsein voor het Jubileumjaar ‘Kansen voor Iedereen’. Hierbij vroeg ze de ongeveer honderd aanwezigen welke kansen en mogelijkheden zij zien om Opstap voor alle kinderen, én hun ouders, toegankelijk te maken. Want: alle Apeldoornse kinderen die het nodig hebben, moeten kunnen deelnemen aan Opstap! Die ambitie werd met brede instemming ontvangen.

Belang Opstap

Wethouder Paul Blokhuis benadrukte tijdens de bijeenkomst het belang van Opstap: “Onderzoek laat zien dat Opstap kinderen helpt om het beter te doen op school en hun talenten te ontwikkelen. Daarnaast kan het de relatie tussen ouder en kind verbeteren. Er is wel eens politieke druk geweest om te stoppen met het ondersteunen van Opstap door de gemeente Apeldoorn. Maar dan ben je bij mij aan het verkeerde adres, want ik voel me ambassadeur van deze mooie aanpak.”

Bijzondere mijlpaal

In de middag werd verder feestelijk stilgestaan bij de bijzondere mijlpaal. Hilde Kalthoff, al 25 jaar landelijk Opstap-coördinator bij het Nederlands Jeugd Instituut (NJI), sprak haar waardering uit over 25 jaar Opstap in Apeldoorn. De Opstap-kinderen verzorgden een wervelend dansoptreden. En Hakim Traïda, voor velen bekend van Sesamstraat, liet de aanwezige deelnemers hartelijk lachen tijdens zijn interactieve mime-optreden. Een mooie start van een feestelijk jaar!

Over Opstap Apeldoorn

Ouders oefenen gedurende twee jaar dagelijks met hun kind via een speciaal ontwikkeld leer- en spelprogramma. Hierdoor vergroten kinderen hun kansen op school. Die extra aandacht is natuurlijk ook goed voor de band tussen ouders en kinderen. En ook de ouders zelf ontwikkelen zich: tijdens themabijeenkomsten leren zij van elkaar en van de mensen die de bijeenkomsten begeleiden. Wie meer nodig heeft, krijgt aanvullende ondersteuning. Zo vergroten kinderen én ouders hun kansen in de Nederlandse samenleving.

Reacties

Cookieinstellingen