Hoge Veluwe Loopweekend opnieuw een groot succes!

De twaalfde editie van het Hoge Veluwe Loopweekend in Het Nationale Park De Hoge Veluwe was wederom een doorslaand succes. Ruim 3.000 hardlopers en een kleine 1.000 wandelaars hebben aan het weekend deelgenomen, welke onderverdeeld was in de Hoge Veluwe Wandeldag op zaterdag en de Hoge Veluwe Loop op zondag.

De Hoge Veluwe Wandeldag

Op zaterdag 8 oktober hebben een kleine 1.000 wandelaars tijdens de routes kunnen genieten van diverse landschappen die het Park rijk is. Natuurgidsen vertelden op verschillende punten op de route allerlei interessante wetenswaardigheden over de flora en fauna. Er zijn vier verschillende routes gelopen, waaronder ook de Belevingsroute. Deze route van 1 km lang is speciaal ontworpen voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of visuele beperking. Het was een prachtige tocht, die voor iedereen toegankelijk was.

“Ontzettend genoten van de natuur, en zelfs nog een kudde Moeflons gezien!” 
Claire uit Deventer (deelneemster de Hoge Veluwe Wandeldag)

De Hoge Veluwe Loop

De Hoge Veluwe Loop vond zondag 9 oktober plaats met ruim 3.000 deelnemers. Hardlopers van alle leeftijden genoten van het mooie weer en de landschappen van het Park. Volwassenen konden kiezen uit 5 of 10 kilometer of de Halve Marathon. De trailrunners liepen een parcours van 14 kilometer of een hele marathon. Voor de kinderen was de Moeffie Mijl georganiseerd: een Engelse Mijl van 1,6 kilometer in de omgeving van Jachthuis Sint Hubertus.

Beweegmarkt

Gedurende beide dagen van het loopweekend was een Beweegmarkt georganiseerd, waar van alles te beleven was voor lopers en supporters. Er waren onder andere speeltoestellen voor de kinderen, leuke sportgerelateerde stands, eten en drinken en nog veel meer.

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert het Hoge Veluwe Loopweekend met hulp van vrijwilligers en studenten. Het doel van de Stichting is bezoekers op een sportieve manier het Park te laten beleven.

Benieuwd naar de uitslagen? Ga naar hogeveluwe.nl. Het Hoge Veluwe Loopweekend vindt in 2017 plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober.

Reacties

Cookieinstellingen