Wie wint Serieus Request voor Dieren dit jaar?

Foto: Serieus Request voor Dieren

De eerste editie werd gewonnen door Dierenthuis in Almere en vorig jaar was het Stichting Waar is mijn Angel die met de hoofdprijs ging strijken.

Inmiddels is de inschrijving geopend voor organisaties die zich inzetten om dierenleed tegen te gaan dan wel die zich inzetten voor een beter bestaan van en voor dieren.

Serieus Request voor Dieren

Serieus Request voor Dieren is een initiatief van de Nederlandse organisatie Stichting Dierenhulp. De reden was dat er al zoveel acties zijn waar enkel de mens gesteund wordt. Maar mens en dier hebben beiden het recht op hulp en zorg.

“Het punt is dat mensen mondig zijn en er tal van instanties en loketten bestaan waar men aan kan kloppen voor hulp. Een dier kan dat niet. Sterker, in Nederland staat een dier in de grondwet omschreven als ding!“ laat de organisatie weten.

Geen miljoenen clubs

Serieus Request voor Dieren is in het leven geroepen voor kleinschalige en middelgrote organisaties die zich met ziel en zaligheid inzetten om doelen te behalen en leed te verzachten. Dus de hele grote organisaties mogen zelfs niet meedoen van de organisatie. Die halen zelf miljoenen op en krijgen via tal van loterijen en subsidies meer dan voldoende binnen dat ze kunnen besteden.

De inschrijving is inmiddels gestart via de website Serieus Request voor Dieren en vanaf november kan elke organisatie strijden om een ingediend project ter waarde van 5000 euro gerealiseerd te zien. De voorwaarden waaraan men moet voldoen staan keurig op de website vermeld en inmiddels zijn de eerste aanmeldingen al binnengekomen.

Meedoen staat open voor elke in Nederland gevestigde organisatie en is geheel gratis.

Reacties

Cookieinstellingen