app Perfect Earth Animals nu ook bij Staatsbosbeheer Veluwe midden.

Foto: Staatsbosbeheer

De wandelroutes van Staatsbosbeheer op de Midden Veluwe zijn nu ook opgenomen in de gratis app Perfect Earth Animals. Met de app kunnen digitale dierenkaarten verzameld worden op mooie plekken in natuurgebieden. Perfect Earth en Staatsbosbeheer komen met de app om kinderen en hun ouders te stimuleren om leuke activiteiten te ondernemen in de natuur. De wandelroutes zijn o.a. te vinden in de omgeving van Kootwijk en Hoenderloo.

Perfect Earth Animals brengt kinderen in de natuur

Perfect Earth Animals heeft een toegankelijke structuur. Op een landkaart in de app kan een speler ontdekken waar zich de meest dichtbij zijnde dierenkaarten bevinden. Komt een speler binnen 50 meter van een dergelijke locatie, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de collectie op de telefoon. Via de dierenkaarten ontdekken de spelers de kenmerken en leefomgeving van de betreffende dieren. Het doel van het spel is om de collectie compleet te krijgen.

Dubbele dierenkaarten kunnen worden geruild met andere spelers, door twee smartphones naast elkaar te leggen, de betreffende dierenkaarten te selecteren en vervolgens een knijpbeweging te maken over de twee schermen. Het digitaal ruilen van kaarten op deze wijze betreft, voor zover bekend, een wereldwijde primeur. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play, meer informatie vindt u hier. Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. Bovendien zijn ze zeer bekend met het gebruik van digitale media. We denken dat de app een goede motivatie kan zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders.

 

Reacties

Cookieinstellingen