De Middelste Molen ontvangt 6146 euro van Molenprijs 2016.

De Middelste Molen uit Loenen was één van de vier genomineerden voor de hoofdprijs van 50.000 euro. Helaas is het niet dit grote bedrag geworden maar de 6.146 euro is ook een lot uit de loterij! Letterlijk, want de geldbedragen voor de Molenprijs 2016 komen uit de BankGiro Loterij. De organisatie van deze publieksprijs ligt bij deze loterij en de vereniging De Hollandsche Molen.

Vereniging De Hollandsche Molen zet zich in voor het voortbestaan, malende en draaiende houden van wind- en watermolens van Nederland.

Molenprijs 2016

Het publiek kon zijn stem uitbrengen. Met elke stem steeg het uit te keren bedrag met een euro. Voor de molen met de meeste stemmen betekende het een geldbedrag van maar liefst 50.000 euro. Dit jaar was korenmolen De Zwaluw de winnaar met 6.853 stemmen. Het geldbedrag gaat gebruikt worden bij de restauratie van de wieken.

De Middelste Molen

De Middelste Molen wil een nieuw bezoekerscentrum realiseren. De 6.146 euro is daar een welkome aanvulling op.

Wie wil zien hoe het productieproces van papier verloopt  is van harte welkom! De meeste kans op werkende machines is op woensdag en donderdag. Wie zeker wil weten of de machines in bedrijf zijn kan beter voor het bezoek aan de molen even bellen naar 055-5052911.

Meer informatie over de molen vindt u hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen