Aanrijdtijden van ambulances in Apeldoorn volgens de norm!

Foto: Apeldoorn Nieuws

De aanrijdtijden van de ambulances zijn opnieuw bekeken door Buurtfacts. Daaruit blijkt dat op het platteland de ambulance er regelmatig langer over doet. Afgesproken is, dat de aanrijdtijd voor een ambulance niet langer dan 15 minuten mag zijn. Het gaat daarbij om de tijd die ligt tussen het telefoontje om het incident te melden en het daadwerkelijk ter plaatse komen.

Landelijke cijfers nog niet binnen de norm

In de meeste gevallen gaat het gelukkig goed, in bijna 60% van de landelijke spoedgevallen komt de ambulance binnen 5 à 10 minuten ter plaatse. In bijna 10% van de spoedgevallen duurt het wachten zelfs korter en in 6% van de gevallen lukt het niet om binnen een kwartier ter plaatse te zijn. Dat is dus gemiddeld 1% meer dan acceptabel wordt geacht.

Aanrijdtijden van ambulances in Apeldoorn in orde!

In Apeldoorn is het goed geregeld, de ambulance komt hier in 5% van de hulpvragen na een kwartier ter plaatse. Dat is dus precies volgens de norm. De verschillen in aanrijdtijden hangen samen met de afstand die moet worden gereden en de verkeersomstandigheden. Maar ook het gedrag van anderen in het verkeer speelt mee. Niet iedereen heeft het fatsoen om aan de kant te gaan als de ambulance er met loeiende sirenes aankomt. Andersom kan natuurlijk ook, niet elke weg leent zich voor een eenvoudige passage. De cijfers van de afgelopen jaren laten in Apeldoorn een dalende lijn in de percentages zien. In 2012 was het nog 8% van de ritten die er langer dan een kwartier over deden om ter plaatse te komen.

Reacties

Cookieinstellingen