Dale Watson and his Lonestars binnenkort in De Roseboom!

Foto: Dale Watson

Op donderdag 27 oktober 2016 organiseert Country Club Wild Flower een concert met de fantastische Amerikaanse zanger DALE WATSON. Hij wordt begeleid door zijn vaste tourband LONE STARS.

Dale Watson zet traditie voort!

Dale Watson, bewaarder van de echte country muziek, heeft zijn laatste album “Call me Insane” opgenomen met gerenommeerde producer Lloyd Maines. De in Austin woonachtige Honky-tonker zet de in navolging van Johnny cash, Waylon Jennings en Willie Nelson de traditie van de Amerikaanse “Ameripolitan” muziek voort.

Zijn laatste cd “Call me insane” is in Austin opgenomen door Dale en zijn tourband de Lonestars : Don Pawlak (pedal steel), Mike Bernal (drums & percussion), and Chris Crepps (upright bass & background vocals). Dale speelt de elektrische gitaar en Lloyd Maines neemt de akoestische gitaar voor rekening.

Dale is een van de weinige artiesten die nog steeds echte country muziek maakt. Door de Austin Chronicle (krant) ook wel de “the silver pompadoured, baritone beltin’, Lone Star beer drinkin’, honky-tonk hellraiser” genoemd, Watson zat voor ABC televisie in de huis band van Jimmy Kimmel, ook was hij de presentator van de eerste SXSW “Ameripolitan” voorstelling, met het beste van Honky-Tonk, Outlaw Country, Rockabilly en Texas swing muziek.

Sinds het uitbrengen van zijn album “El Rancho Azul” in 2013 is Dale zijn ster aanzienlijk gerezen, mede door verscheidene televisieshows. Als veteraan op het tourcircuit en geweldige entertainer, is Dale meer dan 300 dagen per jaar op tournee

Dale maakt zich al 20 jaar sterk voor de klassieke Honky-Tonk. Hij heeft zijn muziek “Ameripolitan” genoemd om zicht te differentiëren van de huidige Nashville Pop Country. De in Alabama geboren en in Texas opgevoede Dale Watson is misschien wel de hardst werkende entertainer en is hard op weg om een legendarisch status te krijgen. Hij is een country muziek non-conformist, een echte vogelvrij verklaarde die samen met Waylon Jennings, Willie Nelson en George Strait als een van de beste country zangers en schrijvers uit Texas bekend staat.

De man waarvan Willie Nelson zegt: “I’m one of Dale’s biggest fans”!

Alle gegevens op een rijtje:

Het optreden zal plaatsvinden in: De ROSEBOOM, Kanaal zuid 344, 7364CA te Lieren

Datum: 27 oktober 2016

Aanvang: 20.00 uur, Zaal open: 19.15 uur.

De entree bedraagt € 25,=

Reservering en informatie: 055 – 5420875 / 0617425599

Reserveren via e-mail: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen