Kansrijke samenwerking Pluryn en Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Als de kwaliteit van de hapjes symbool staat voor de samenwerking tussen Pluryn en Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, dan komt het zeker goed!

Kansrijke samenwerking door leerwerktrajecten

Woensdagmiddag 26 oktober ondertekenden Erwin Duits (directeur Jeugd bij Pluryn) en Seger van Voorst tot Voorst (directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe) een convenant. Daarin staan afspraken over leerwerktrajecten in het Park, voor mensen die zorg en/of onderwijs krijgen bij Pluryn. Leerlingen van het Hoenderloo College zorgden daarbij voor een buffet met heerlijke hapjes.

Werkervaringsplaatsen bieden kansen

Het zijn zeker niet alleen deze leerlingen die werkervaring mogen opdoen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ook leerlingen van de school voor speciaal onderwijs De Bolster in Voorst, REA College Nederland en bewoners van Het Hietveld in Beekbergen en Apeldoorn kunnen er aan de slag. Het zijn allemaal locaties van Pluryn. ”En er liggen volop kansen”, benadrukt directeur Seger van Voorst tot Voorst, tijdens de bijeenkomst in de sfeervolle jachthut De Pampel.

Leerlingen en cliënten vinden een goede stage/werkplek op het Park

Sinds een jaar exploiteert Pluryn samen met Het Nationale Park De Hoge Veluwe al de theekoepel in het Park. Leerlingen en cliënten werken hier in de horeca. Daarnaast worden afgeschreven Witte Fietsen opgeknapt door mensen van Pluryn. De opgeknapte fietsen worden vervolgens geschonken aan een goed doel. Ook worden er picknickbanken gemaakt bij Pluryn. Gezocht wordt naar extra leerwerkplekken, zoals uitbreiding van het aantal op te knappen fietsen, stageplekken in het restaurant en bij de rijwielherstelplaats en de verkoop van artikelen van Pluryn in de Parkwinkel. Ook in de wasserij zijn mogelijkheden.

Samenwerking door elkaar aan te vullen

“We zijn goede buren en de onderlinge chemie is goed”, vindt Seger van Voorst tot Voorst. “Dit is een samenwerking waar we allebei beter van worden. Pluryn valt op doordat het echt met de core-business bezig is: de zorg voor al die jongens en meisjes die dat nodig hebben. Onze core-business is zorg voor de natuur. Dat kost geld en daarvoor hebben we bezoekers nodig. We kunnen elkaar daarin helpen.”

Erwin Duits onderschrijft de woorden van de directeur van Het Nationale Park en is blij met alle kansen die geboden worden. “Ook wij zien mooie kansen. Jongeren zijn al aan het werk in de horeca en ze kunnen het. Dat zie je aan de hapjes. Maar ze kunnen meer. Ik waardeer dat het Park daarvoor openstaat en dat we hier welkom zijn.”

 

Reacties

Cookieinstellingen