Cursus Japanse krijgskunsten in Apeldoorn

v.l.n.r Sander Willemsen, Maarten Jansen en Remco Vrancken
v.l.n.r Sander Willemsen, Maarten Jansen en Remco Vrancken
Foto: Joep Sonsbeek

In September 2011 begonnen Remco Vrancken en Maarten Jansen hun school voor de oude Japanse krijgskunsten in hartje Apeldoorn, genaamd KaizenKobudo. Sindsdien geven zij op geheel traditionele wijze les in het Japans zwaardvechten (katori) en het gewapende gevecht met Okinawa boerenwerktuigen (kobudo).

De lessen in de Japanse krijgskunsten

Tijdens de lessen wordt met aandacht getraind en leren de leerlingen omgaan met het Japanse zwaard. Hierbij staan de kernbegrippen respect en discipline centraal.

De kobudo lessen komen uit de Sakagami ryu. Een school uit Okinawa die zich specialiseert in het gebruik van de Japanse boerengereedschap als wapens, waaronder de stok, sikkel, batton, en drietand. De samoerai lessen komen uit de katori shinto ryu. Een van de oudste zwaardscholen van Japan en heeft als enige krijgskunst de titel van beschermt Japans cultureel erfgoed.

Vanwege het vijfjarig bestaan van hun school bieden zij tijdelijk een gratis beginnerscursus Japans vechtsporten aan. Dat zijn 10 aaneengesloten lessen katori en kobudo geheel gratis. Er is een limiet aan het aantal gratis beginners, de lessen worden gegeven in kleine groepjes, meld je dus snel aan!

Overige gegevens:

Wil jij kennismaken met de Japanse vechtsport neem dan eens een kijkje op de website of bezoek het YouTube kanaal!

Bellen kan naar 06-1279 1223 of 06-2908 3726 of mail naar: [email protected]

Aanmelden via het contactformulier kan hier!

De school is gevestigd aan de Groenlingweg 25 Apeldoorn

 

Reacties

Cookieinstellingen