Brigitte Gooiker exposeert in ontmoetingsplek De Veenkamp

Foto: Brigitte Gooiker

Vanaf heden is de expositie van Brigitte Gooiker te bewonderen in ontmoetingsplek De Veenkamp aan de Gemzenstraat 9.

Over Brigitte Gooiker

Brigitte Gooiker is in 1956 geboren in het Overijsselse dorp Wijhe.  Na de kleuterkweek is ze begonnen in Apeldoorn als kleuterjuf. Deze baan heeft ze opgezegd toen ze met een boer ging trouwen. Ze is mee gaan werken op de boerderij en heeft twee dochters gekregen, die ook de aandacht nodig hadden.

Naast de koeien is Brigitte begonnen met een zuivelwinkel en het produceren van karnemelk, boter, kwark et cetera. Toen de kinderen wat groter waren heeft ze haar oude beroep weer opgepakt en is ze weer gaan werken als leerkracht basisonderwijs. Ook heeft ze museumcafé de Kribbe gebouwd, tegenover het voetveer Gorssel – Wilp.

Abstracte en realistische schilderkunst

Sinds een aantal jaren is er meer de rust om haar oude hobby weer op te pakken en weer te gaan schilderen. Inmiddels volgt ze weer les om ook het fijnschilderen met olieverf te leren. Volgens haar eigen woorden is Brigitte een echte  “laatbloeier”, ze geniet echter erg van het schilderen en komt altijd erg enthousiast terug van de les. Ze is geboeid door diverse abstracte en realistische schilderkunst. Met name de meer impressionistische en vlot geschilderde werken. Naar mate ze ouder wordt krijg ze steeds meer oog voor detail en de schoonheid van de wereld om haar heen. Dit is voor haar een bron van inspiratie en terug te vinden in haar schilderen. U kunt haar werken elke werkdag bezichtigen van 09.00 – 16.30 uur.

Reacties

Cookieinstellingen