De Veluwe eindigt op tweede plaats bij verkiezing mooiste natuurgebied.

De Veluwe is samen met het Nederlands Waddengebied, Nationaal Park Hollandse Duinen en Biesbosch-Haringvliet uitgeroepen tot ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’! Dit werd vanavond in het programma ‘De wereld draait door’ bekendgemaakt.

De Veluwe goed voor een tweede plaats

Het Nederlands Waddengebied is geëindigd op de eerste plaats maar met de behaalde tweede plaats doet De Veluwe zeker niet onder voor de Wadden.

Maar liefst 15.135 mensen stemden voor het Waddengebied, De Veluwe kreeg 10.053 stemmen en Nationaal Park De Hollandse Duinen was goed voor 8583 stemmen. Uiteindelijk hebben 88.000 mensen gestemd. De drie winnaars slepen allen een geldbedrag van maximaal 300.000 euro in de wacht.

Verkiezing ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’

De prijs is in het leven geroepen door staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken. Natuurbeleid valt onder dit ministerie. De bedoeling van de verkiezing is dat de gebieden zich kunnen ontwikkelen als nationaal icoon. Een presentatie van de gebieden als nationaal icoon van de Nederlandse natuur zal dat proces in gang zetten. Enkele voorbeelden van nationale iconen zijn De Deltawerken en de tulp

Bron: NOS

Reacties

Cookieinstellingen