Menno Vos exposeert in de Agora Gallery in New York

Foto: Menno Vos

De Apeldoornse Menno Vos exposeert vanaf vandaag in de Agora Gallery in New York. De gallery nam contact met hem op met de vraag om een portfolio samen te stellen en een proeve te doen. Dit was genoeg om Menno uit te nodigen te komen exposeren.

Menno Vos, leven van de kunst

Een geweldige kans voor een man die zich eigenlijk nog maar kort, een jaar of drie, met schilderen bezighoudt. Beeldend verwoorden deed hij al met een camera. Zijn foto’s zijn terug te vinden in verschillende reisgidsen die hij maakte op intercontinentale reizen. Zijn inspiratie haalt hij uit: ‘mensen die ik ontmoet, beelden die ik zie en gevoelens tijdens het reizen’. De schilderijen die hij maakt zijn abstract.

Er zijn weinig mensen die net als de 57 jarige ex-rechercheur kunnen terugkijken op een dergelijke verrassende wending in hun loopbaan. Leven van de kunst lijkt een bereikbaar doel te gaan worden. De expositie in de Agora Gallery zou daarin een heel belangrijke rol kunnen gaan spelen. Het brengt zijn werken onder de aandacht van onder andere internationale kunstbladen!

Het schilderen heeft Menno ontwikkeld bij kunstschilder Diks. Diks begeleide hobbyschilders bij de Pretentielozen. Het tweetal vormt nu samen met Ilonka Modderkolk het kunstenaarscollectief PS20. De galerie waar zij met grote regelmaat te vinden zijn bevindt zich aan de Stationsstraat 45a.

De gallery is open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

De expositie in de Agora Gallery is van 8 tot en met 30 november 2016-11-02. De gallery is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 -18.00 uur. De opening van de expositie is op 8 november van 18.00 tot 20.00 uur.

Wie de expositie in New York kan en wil bezoeken kan dat doen op: 530 West 25th St, Chelsea, New York.

Reacties

Cookieinstellingen