‘ffwonen’ in Beekbergen opent zijn deuren tijdens Open Huis

Foto: Stichting DTZ

‘ffwonen’ Een nieuwe woonvoorziening voor dak en thuislozen in Beekbergen opent op 7 januari aanstaande de deuren voor belangstellende tijdens een open huis. Een geweldige aanvulling op de al bestaande en bekende voorziening ‘Omnizorg’.

Een veel gehoorde klacht van niet verslaafden is dat zij daar niet anders dan tussen verslaafden en psychiatrisch zieken terecht komen op een tien-persoonskamer. Niet ideaal als je met je rug tegen de muur staat en niet ook verslaafd wilt raken. Menig dakloze gaf in het verleden al aan daarom liever in de buitenlucht te slapen, zelfs bij strenge vorst.

Het Omnizorg moest vanuit de gemeente het antwoord zijn voor het daklozenprobleem in omgeving Apeldoorn. Helaas kent de problematiek niet voor iedereen één pasklare oplossing. ‘ffwonen’ hoopt het antwoord te zijn voor die mensen die niet bekend zijn met psychiatrische problemen of verslavingen maar wel dakloos zijn.

Andere initiatieven voor dak-en thuislozen zijn: stichting DTZ en ‘Housing First’.

‘ffwonen’, tegemoet komen aan de behoeften van een deel van de Apeldoornse daklozen

Het gaan bewonen van een ruimte, een kamer, een flatje of huis stuit voor deze groep op eerste, grote hobbels die het bemachtigen van een geschikt onderkomen flink in de weg staan. Je hebt geen geld, geen recht op een uitkering want je hebt geen postadres en een beetje huisbaas vraagt ook borg! Uitzichtloos is de beste beschrijving voor deze situatie.

‘ffwonen’ komt tegemoet aan de wensen van deze groep daklozen. Zij kunnen een kamer huren, daarmee hebben zij dan een postadres. Met het postadres kan een uitkering aangevraagd worden. Zodra de uitkering loopt kan worden begonnen met het betalen van de huur. De opzet van ‘ffwonen’ is dat de huurder zo snel mogelijk een andere woonplek gaat zoeken. Door een beroep te doen op een lening van een Fonds van de Rotary kan de eerste maand huur en borg worden betaald. Door deze werkwijze ligt een nieuwe start voor deze groep wèl binnen bereik! Op ‘ffwonen’ ontvangen zij bovendien woonbegeleiding.

Noodzakelijke verbouwing

In het pand vond al eerder daklozenopvang plaats in de jaren ’80. Aansluitend vond er tienermoederopvang plaats. Door deze activiteiten is het pand al grotendeels geschikt voor daklozenopvang en de eisen van deze tijd. Toch moet er nog een verbouwing plaatsvinden om het helemaal in kannen en kruiken te krijgen. Daarvoor is nog geld nodig.

Wie wil doneren kan dat doen op NL35INGB0001152914 t.n.v: St. Samen op de Bres, Harderwijk o.v.v: Dakloos Apeldoorn. Deze vorm is belasting aftrekbaar. Uw gift storten op NL61INGB0004229092 t.n.v. Richard & Ivonne Bijl o.v.v.: Schenking kan ook. Deze vorm is voor de gulle gever niet aftrekbaar maar levert tot 2111 euro/jr de beheerders/eigenaren van ‘ffwonen’ belastingvoordeel op.

Op 7 januari 2017 houden Richard en Ivonne Bijl met trots een Open Huis aan de Dorpstraat 53, 7361 AS Beekbergen. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur!

Reacties

Cookieinstellingen