‘Foute shit’, over bestrijdingsmiddelen in Nederwiet.

Nederwiet gebruikers worden gewaarschuwd in het KRO-NCRV-programma ‘Foute shit’. Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat veel nederwiet uit coffeeshops resten bevatten van chemische bestrijdingsmiddelen.

Er zijn in opdracht van het ministerie van VWS door het hele land 25 monsters genomen. In maar liefst 23 daarvan zaten restanten van één of meer pesticiden. Het gaat hierbij om kleine hoeveelheden.

Gebruik van Nederwiet

Deze hoeveelheden overschrijden de maximaal toegestane dosis op groenten en fruit niet. Probleem bij het gebruiken van Nederwiet is echter dat Nederwiet niet gewassen kan worden voor het gebruik. Chemicus Sytze Elzinga vertelt in het programma dat bij het inhaleren de giftigheid van de stoffen echter tien keer hoger is! Daardoor kan wel degelijk schade ontstaan aan de lever of andere organen.

Door het gebruik van de pesticiden beschermen de criminele hennepkwekers hun handel en daarmee hun inkomen. In Nederland gebruiken ongeveer een half miljoen mensen cannabis.

Het programma ‘Foute shit’ is vanavond te zien op NPO 2 van 21.10 uur tot 22.00 uur

Reacties