De Goede Zorg in Transitie

Foto: De Goede Zorg

De meeste zorgorganisaties zijn, onder invloed van de gewijzigde regelgeving en financiering, sterk in ontwikkeling.

Er is binnen De Goede Zorg gekozen voor een ambitieuze aanpak van de organisatiecultuur.

Plat en flexibel maken van de organisatie, de klant en de zorgverlener in regie, zorgteams met meer zeggenschap en beslissingsruimte én op 24 januari start misschien wel de grootste verandering: “anders kijken naar gezondheid en daarmee inruilen van het medisch model voor positieve gezondheid”.

Transitie, voortgang in cultuurverandering

Op 24 januari zullen medewerkers, vrijwilligers en netwerkpartners van De Goede Zorg bijgepraat en geïnspireerd worden met twee inleidingen:

–       Jan H.J de Jong, bestuurder van De Goede Zorg met portefeuille Transitie Ouderenzorg, laat zien hoe de voortgang van de cultuurverandering verloopt en op welke wijze de cliënt in een andere positie en in regie over zijn leven komt.

–       Machteld Huber is de arts die op basis van de eigen ervaringen en daarop ontstane ontwikkeling een inkijk geeft in haar gedachtegoed: “positieve gezondheid” en inspireert ons dit onze cliënten te gaan gunnen.

Het is zeker een fascinerende ontwikkeling en eindelijk ook eens een positieve inkijk in de Transitie Ouderenzorg.

Over ‘Positieve gezondheid’

Gezondheid bestaat uit het functioneren op een aantal onderdelen namelijk: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Deze onderdelen samen bepalen de mate van welbevinden van een mens.

Via de test: MIJN POSITIEVE GEZONDHEID  kunt u een indruk krijgen van uw eigen welbevinden. Per onderwerp worden u 7 vragen voorgelegd. Dit instrument is nog steeds in ontwikkeling en in die zin nog niet ‘af’. Na het doen van de test kan het zijn dat u voorstellen krijgt hoe u uw gezondheid kunt verbeteren. Om de test te kunnen doen moet u zich eerst registreren. Doordat de test voortdurend wordt bijgesteld zullen de TIPS (Apps) steeds meer uitbreiden.

Verschillende filmpjes over ‘Positieve gezondheid’ zijn hier te bekijken.

Reacties