Country Club Wild Flower organiseert Country avond in ‘De Roseboom’!

Foto: Music Road Pilots

Country Club Wild Flower organiseert op 28 januari 2017 een country avond met medewerking van de Music Road Pilots. Als speciale gast is uitgenodigd het Britse steelgitaarfenomeen Sarah Jory!

Country avond met: Music Road Pilots

Begin 2008 vormde Albert Rumengan, een talentvolle Nederlandse gitarist, de band: “Music Road Pilots”. De missie vanaf het begin was het creëren van modern country gemengd met klassieke Americana klanken. En dat is gelukt: in de muziek die MRP brengt hoor je de warme, rauwe authentieke folk geluiden zoals ze gezongen werden door artiesten als Hank Williams, Ray Price, Merle Haggard, Buck Owens en George Jones.

MRP maakt gebruik van deze klassieke sound en voegt dat samen met de snelle Country-rock van vandaag. MRP brengen een repertoire met een overtuigende nieuwe twist: Traditionele Country, Country Funk, Southern Rock, Rock ’n Roll en Blues. Geïnspireerd door hedendaagse artiesten als Keith Urban, Brad Paisley, Vince Gill en Dierks Bentley, richt de band zich op energieke live optredens met veel entertainment waarde. Americana en Modern Country … op zijn best!

Onmiddellijk na de release van hun eerste album ‘When She Gets Close To Me” liep het storm met aanvragen voor optredens. Bij de populaire podia en festivals in meer dan vijftien landen zijn de Music Road Pilots bijzonder geliefd. Hun spectaculaire shows trekken in Europa veel publiek zowel jong als oud! In drie jaar tijd is de band uitgeroeid tot een van Europa’s beste en meest opwindende Country-acts. Ze deelden het podium met Charlie McCoy, LeAnn Rimes, Dwight Yoakam, Connie Smith, Bobby Flores, Darryl Worley, Billy Yates, Danni Leigh, Aaron Watson, Will Bannister en ZZ Top.

In 2013 en 2015, werd MRP verkozen tot “Best International Country Act” in Oostenrijk. Ook in 2015 werd de band verkozen tot beste Country Band door online magazine “Fair Play Land”. In 2016 als beste country band door Australian Country Music Federation! Music!

Road Pilots bestaat uit talentvolle, ervaren muzikanten met een grote staat van dienst: Danny Hendriks – Lead Vocals en Rhythm Guitar, Edu Nolten – bas gitaar en zang, Peter van den Bos – Fiddle en Vocals, Hans Molenaar – Drums, Albert Rumengan – Lead gitaar en zang.

Speciale gast is Sarah Jory,  het steelgitaarfenomeen!

Ze werd geboren op 20 november 1969 in  Reading, Berkshire, Engeland. Op 5-jarige leeftijd begon ze met het bespelen van de steelgitaar omdat ze heel erg enthousiast was over de Country platen van haar ouders! De muzikale talenten van Sarah werden snel ontdekt en op 9-jarige leeftijd speelde ze al in de band Colorado Country nadat haar vader Arthur Jory haar meenam om auditie te doen. Sarah speelde 4 jaar met deze band, die haar naam veranderde in Sarah Jory and Colorado Country. Jory’s eerste album, ‘Steel Line Sarah’s’, die ze opnam met de band Poacher, werd uitgebracht door Crow Records in 1980, toen ze elf jaar was. Van 1984 tot 1992 speelde Jory op dertien steel guitar conventies in de VS.

Ze speelde samen met Buddy Emmons, Lloyd Green en Paul Franklin en werkte samen met Ricky Skaggs, Porter Wagoner en Gene Watson. In 1985, de Britse Country Music Association gestemd haar “The Most Promising New Act”, gevolgd door te worden uitgeroepen tot de “Female Vocalist of the Year” voor negen opeenvolgende jaren door de BCMA. Ze werd ook verkozen tot “Europese Country Rock Entertainer of the Year”.

In 1995, 1996 en 1997, werd ze door de BCMA uitgeroepen ‘British Female Vocalist of the Year’. In 1988, Jory werkte in Bristol en vormde haar eigen professionele band, opende ze  voor Eric Clapton in Dublin, en toerde met Glen Campbell. Jory heeft gespeeld met de Van Morrison band in 2006 en 2009. Ze begeleidde Van op zijn albums ‘Keep It Simple’ en ‘Astral Weeks Live at the Hollywood Bowl’ en op de dvd Astral Weeks Live at the Hollywood Bowl: The Concert Film.In 2009 trad ze met de groep Essentie van Ierland op een grote tour. Ze blijft zowel presteren als solo-artiest, als gast bandlid op tal van festivals en met haar band in het Verenigd Koninkrijk.

Door haar muzikale bekwaamheid, stijl en veelzijdigheid wordt ze voortdurend gevraag als een sessie speler op tal van albums. Haar eigen “Kus mijn Innocence” album is net gelanceerd op iTunes.in de VS. Ze speelde samen met Buddy Emmons, Lloyd Green en Paul Franklin en werkte samen met Ricky Skaggs, Porter Wagoner en Gene Watson. In 1985, de Britse Country Music Association gestemd haar “The Most Promising New Act”, gevolgd door te worden uitgeroepen tot de “Female Vocalist of the Year” voor negen opeenvolgende jaren door de BCMA. Ze werd ook verkozen tot “Europese Country Rock Entertainer of the Year”.

Informatie:

De country avond vindt plaats op 28 januari 2017

Adres: ‘De Roseboom’ aan: Kanaal Zuid 344, 7364 CA Lieren

Zaal open: vanaf 19.45 uur

Aanvang optredens: om 20.30 uur

Entree: € 15,-

Reserveren en informatie via 055-5420875/ -6-17425599 of via e-mail: [email protected]

 

Reacties