Lezingen Volkssterrenwacht Bussloo

Voor de liefhebbers staat er in februari weer veel op het programma bij Volkssterrenwacht Bussloo. Elke lezing begint om 20.00 uur tenzij dit anders is aangegeven op de website! Is de lucht tijdens een bijeenkomst helder dan kan er in de pauze en na de lezing door de telescopen van de sterrenwacht worden gekeken.

De maan

Op 3 februari neemt Frans Leerkes de bezoeker mee naar de maan. In een verrekijker of telescoop toont de maan duizenden krater en grote donkere vlakten. Onderzoek door satellieten, maanwagens en maanwandelingen hebben een beeld gegeven van een bijzondere wereld. Bij helder weer is ’s avonds de maan ‘live’ te bekijken door de telescoop van de sterrenwacht. Ook geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar.

Buitenaards ruimtepuin, wat zien wij daarvan?

Op 10 februari spreekt Jacob Kuiper, bekend van het KNMI, over buitenaards ruimtepuin. Het gebeurt regelmatig dat brokstukken uit de ruimte in de aardse atmosfeer verbranden. We zien dan een heldere ‘vallende ster’. Uniek is het als er uiteindelijk brokstukken hiervan op het aardoppervlak kunnen worden gevonden. Waar komt dit puin vandaan en wat is de wetenschappelijke waarde van dit onderzoek. Jacob Kuiper toont aan de hand van een spectaculaire gebeurtenis in 2008 boven Sudan hoe dit onderzoek in zijn werk gaat en welke rol Nederlandse amateurs hierin spelen.

UFO’s, zijn de aliens onder ons?

Op 17 februari stelt Frank Vermeulen de vraag: ‘UFO’s: zijn de aliens onder ons? ‘.In de afgelopen 50 jaar zijn regelmatig meldingen gemaakt van UFO’s; onverklaarbare vliegende objecten. Wat hebben we in die jaren aan verklaringen voor deze verschijnselen gevonden en is het logisch dat vaak een relatie werd gelegd met buitenaards leven? Frank Vermeulen geeft een overzicht.

De planeet Venus

De serie wordt afgesloten op 24 februari door Alex Scholten met een lezing over: De planeet Venus. Reis met Alex Scholten mee naar de helse wereld van de planeet Venus. Momenteel ’s avonds zichtbaar als een heldere ‘avondster’, maar dankzij de ruimtevaart ontrafeld als een bijzonder zusterplaneet van onze aarde…

Het adres van de Volkssterrenwacht Bussloo is: Bussloselaan 4 in Bussloo. (Gemeente Voorst) Elke vrijdagavond geopend vanaf 19.30 uur.

Entree: volwassenen betalen € 5,00 en kinderen tot en met 14 jaar € 2,50.

Meer lezen en op de hoogte blijven van alle nieuwtjes kan hier!

Reacties