Sterrenkijkdagen 3 en 4 maart op Volkssterrenwacht Bussloo

Foto: Volkssterrenwacht Bussloo

Op vrijdagavond 3 en zaterdagavond 4 maart is Volkssterrenwacht Bussloo speciaal geopend voor het evenement de Sterrenkijkdagen wat dit jaar landelijk voor de 41e keer gevierd zal worden. Het publiek kan beide avonden vanaf 19.30 uur de sterrenwacht bezoeken met diverse korte presentaties over de actuele sterrenhemel en bij helder weer gelegenheid om met de grote telescoop naar de sterrenhemel te kijken.

Sterrenkijkdagen bij Volkssterrenwacht Bussloo

Volkssterrenwacht Bussloo opent dit weekend ook haar deuren. Het publiek is welkom om door de telescoop te komen kijken. De grote telescoop in het observatorium van Volkssterrenwacht Bussloo staat klaar om bijvoorbeeld onze prachtige maan met zijn kraters te bewonderen. Tevens is ook de gasplaneet Jupiter met haar manen te zien alsmede de planeet Venus. Het sterrenbeeld Orion is ook goed zichtbaar aan de hemel.

Informatief programma met diverse korte voordrachten

Vanaf 19.30 uur is de sterrenwacht geopend en zijn er diverse korte voordrachten over verschillende onderwerpen. Hierbij zullen met name de maan, de planeten en de actuele sterrenhemel centraal staan. Een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld te horen wat er nog meer te zien is aan de hemel en te leren hoe je de planeten en sterrenbeelden kunt vinden. De toegang is gratis.

Algemene informatie

Naast deze speciale weekend openstelling is de sterrenwacht ook iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze. Bezoekers kunnen gratis parkeren voor de sterrenwacht gevestigd in de monumentale boerderij “de Wijnbergenshof”. Vóór de slagboom linksaf, langs de golfbaan tot na de bocht, daar vindt u de parkeerplaats van Volkssterrenwacht Bussloo.

Het adres: Bussloselaan 4, 7383 RP Voorst Gem Voorst Een routebeschrijving vindt u hier!

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website en op facebook. Wilt u liever bellen dan kan dat via (0571) 262006.

 

De Volkssterrenwacht Bussloo is Lid Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS)

Reacties