Energiedaten met deA bij Foenix

Foto: deA

Vanaf 3 maart kun je elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 terecht bij de Foenixwinkel op het Zwitsalterrein voor informatie over energie. Veel mensen weten niet of ze veel of weinig energie verbruiken, welke energie ze gebruiken en of dat beter kan. Bezoekers van de kringloopwinkel zijn welkom om te energiedaten met leden van deA.

Energiedaten, maak kennis met lokale energie

De leden van deA hebben ervaring met energie besparen en weten wat je kunt aflezen aan je energienota, of je veel of weinig energie gebruikt en ze kunnen uitrekenen wat het kost om over te stappen op schone energie uit de buurt. Tijdens het energiedaten kunnen bezoekers van Foenix met hen in gesprek voor tips en adviezen en kunnen ze kennis maken met lokale energie. Daarbij wordt hen een kop koffie of thee aangeboden van Loods 17, de lunchroom in Foenix, die bekend staat om zijn lekkere koffie- en theesoorten.

Foenix en deA

deA is een Apeldoornse energiecoöperatie die zich inzet voor meer groene, schone energie in en door Apeldoorn. Apeldoorn barst namelijk van de energie, de kunst is om die energie te vangen, en vervolgens te gebruiken. De energiecoöperatie helpt daarbij en zo ontstaat er een kringloop dichtbij huis. Foenix zet zich in voor een circulaire samenleving: een samenleving waarin alles wat gebruikt wordt, weer opnieuw wordt ingezet zodat kostbare grondstoffen niet worden vernietigd. De samenwerking van Foenix met deA is daarom een logische: beide zetten ze zich in voor hergebruik in Apeldoorn. Foenix door de kringloop van materialen, deA door de kringloop van energie, van de zon, maar ook uit bijvoorbeeld ons gft en afvalwater.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen