Vanavond lezing Planetenjagers door sterrenkundige Lucas Ellerbroek

Foto: Volkssterrenwacht Bussloo

Op vrijdag 17 maart neemt Lucas Ellerbroek het publiek op Volkssterrenwacht Bussloo mee in de zoektocht naar buitenaards leven. Dit thema staat volop in de belangstelling dankzij de ontdekking van inmiddels honderden planeten bij andere sterren. Vinden we binnenkort een tweede Aarde?

Planetenjagers zijn geen zoekers naar ‘kleine groene mannetjes’ meer, maar leiden nu één van de meest bloeiende vakgebieden in de wetenschap. Sterrenkundige Lucas Ellerbroek, auteur van de best-seller ‘Planetenjagers’, geeft een uniek historisch overzicht.

Sterrenkundige Lucas Ellerbroek over de wereld van de planetenjagers

Sterrenkundige Lucas Ellerbroek (1984) was als klein jongetje al gefascineerd door planeten. Hij heeft tijdens zijn studie onderzoek gedaan naar de geboorte van sterren. Niemand weet hoe de belangrijkste ster, onze zon, er in den beginne uitzag. Om daar meer inzicht in te krijgen deed hij onderzoek aan de geboorte van andere jonge sterren.

Later, tijdens zijn promotie volgde hij van dichtbij en met stijgende verbazing de jacht op aliens. Hij schreef er een boek over; “Planetenjagers”. Hierin beschrijft hij de geboorte van een nieuw vakgebied en de menselijke strubbelingen die daarmee gepaard gaan. Hij verscheen de afgelopen jaren veel in de media. Ook toen in 2015 de exoplaneet Kepler 452b werd ontdekt. Een aardeachtige planeet bij een andere zon. Is daar leven? In welke vorm? Lucas Ellerbroek zal het publiek meenemen in de wereld van de planetenjagers.

Bezoekersinformatie:

De sterrenwacht is gevestigd in de monumentale boerderij “De Wijnbergenshof” en is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze. Parkeren is gratis op de parkeerplaats voor de boerderij.

Het actuele programma is te vinden op de website van de volkssterrenwacht. Staat er een sterretje bij de voordracht, dan is de lezing ook voor het jonge publiek geschikt en is voorkennis niet nodig. Hier vindt u ook meer informatie over de activiteiten. De volkssterrenwacht volgen op facebook kan hier! Telefonisch contact opnemen kan via: (0571) 262006

Reacties