Koningin Wilhelmina Atlant opent officieel de deuren

Foto: apeldoorn.nieuws.nl

Op donderdag 23 maart opent woon-zorgcentrum Koningin Wilhelmina Atlant officieel haar deuren aan het Operaplein 181.

Na een drukke tijd van bouwen, voorbereiden en verhuizen zijn wij nu erg blij met deze prachtige nieuwe locatie die eigendom is van ouderenhuisvester Habion. Vanaf de 23e start de openingsweek die we samen met alle betrokkenen vieren: bewoners, familie, vrijwilligers, buren en medewerkers van Atlant. Woensdag 29 maart is er tussen 15.00 en 17.00 uur open huis voor de bewoners uit de wijk!

Koningin Wilhelmina Atlant

Atlant is trots op het prachtige nieuwe pand van Habion waar zorg en ondersteuning wordt geboden aan ouderen. Op de begane grond is volop gelegenheid voor ontmoeting. Hier bevinden zich het Restaurant & Grand Café, diverse dagactiviteiten, een ontmoetingsruimte en komen een paar winkels. Op de eerste verdieping wonen mensen met dementie in een beschermde omgeving. Op de tweede en derde verdieping zijn er appartementen voor meer zelfstandig wonende ouderen.

125 jaar Atlant

Atlant bestaat dit jaar 125 jaar, dat vieren we met verschillende activiteiten met elkaar: cliënten, familieleden, vrijwilligers en medewerkers. De geschiedenis van onze bijzondere organisatie gaat terug tot het einde van de negentiende eeuw. Onze start bij het Hoge Land, in 1892, breidde zich in die 125 jaar uit naar zorg en ondersteuning voor kwetsbare mensen: oudere mensen, mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington en mensen met een chronische psychiatrische verpleeghuisvraag.

Voor onze locatie Koningin Wilhelmina begon het ooit in 1898 met het ‘Oude mannen en vrouwen huis’ in 1898. Na 40 jaar kreeg dit huis de naam van haar beschermvrouw: Koningin Wilhelmina Rusthuis. In 1973 verhuisde het Koningin Wilhelmina Rusthuis naar de Tannhauserstraat en nu anno 2017 zijn we op onze nieuwe locatie. Sinds dit jaar hebben we onze visie en daarmee ook onze naam aangescherpt: we heten nu Atlant.

Het verhaal van ieder mens is de basis van onze dienstverlening. Atlant staat voor wonen, zorg en welzijn. Mensen kunnen bij ons terecht voor advies, begeleiding en zorg. Maar ook gewoon voor een kop koffie, samen met buurtgenoten. Wij willen vooral ruimte geven: een plek om jezelf te zijn.

 

Reacties

Cookieinstellingen