Vier samen de lente bij Gigant!

Foto: Dansgroep Phoenix

Op zaterdag 1 april (geen grap) vindt het Lentefeest bij Gigant, markant in cultuur en CODA plaats. Met muziek, dans, theater, verhalenvertellers, rituelen en lekkere hapjes uit diverse culturen. Deze feestelijke dag is van 13:00 uur t/m 22:00 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen. Burgemeester John Berends zal het feest om 13:15 uur openen.

Vier samen de lente

Ons land is rijk aan culturen en geloven die van de lente een feest maken. Op 1 april komen deze geloven en culturen op feestelijke wijze bij elkaar. We vieren de lente dan buiten op het cultuurplein, tussen Gigant en CODA, aan de hand van rituelen die bedoeld zijn om de nieuwe periode van het leven vol vertrouwen, hoop, en vooral  met een schone lei, tegemoet te zien. Het is een feest voor het hele gezin: Buiten op het cultuurplein en binnen bij CODA zijn diverse lente- activiteiten voor kinderen. Zo worden er waargebeurde verhalen verteld.

Programma:

13:15 Opening door Burgemeester John Berends
14:15 Lentefeesten karavaan met verschillende activiteiten en lekkere hapjes
14:30 Theatervoorstelling De terugkeer en de tijd (Tickets)
15:00 Hama en Fatema – Koerdisch lied
16:00 Filmvertoning Down to Earth (Tickets)
16:30 Verhalen vertellers
17:30 Hama en Fatema – Afghaans lentelied
17:45 Oosters feestmaal in het teken van wedergeboorte en nieuw leven
19:00 Muziek- en dansvoorstelling Kracht, energie en warmte (Tickets)

 

Ruimte voor elke cultuur en elk geloof!

Aan het feest doen Nederlanders, Hindoestanen, Iraniërs, Koerden, Turken, Afghanen, Irakezen, Syriërs, Palestijnen, Libanezen, Egyptenaren, Chinezen en nog veel meer mensen uit diverse culturen mee. Het doel van het feest is verbintenis, ontmoeting en samenwerking tussen de culturen en de stad. We leven hier in Nederland in vrijheid en met dit feest laten we zien dat we daar allemaal achter staan. Daarom dit feest met ruimte voor elke cultuur en voor elk geloof. Kom naar Gigant, Markant in cultuur en laat ons samen de lente en het leven vieren. Dit feest is mede mogelijk gemaakt door Gigant en de sponsoren van het feest.

Tickets en Informatie:

Tijd: 13:00 tot 22:00 uur
Het lentefeest is vrij toegankelijk. Voor de theatervoorstelling, de filmvertoning en de muziek- en dansvoorstelling dienen wel tickets gekocht te worden. Dit is mogelijk via Gigant.nl

Vanaf 1 februari 2017 zijn de Stichting Gigant en de Stichting Markant één bedrijf. Ze vormen samen de Stichting GIGANT, markant in cultuur in Apeldoorn. GIGANT, markant in cultuur is het poppodium, het filmhuis en de plek voor kunsteducatie in Apeldoorn.

Reacties

Cookieinstellingen