Filmscriptcompetitie uitgeschreven door open filmteam.

Het open filmteam, geleid door de Apeldoornse regisseur Daan van ’t Einde, is op zoek naar een filmscript om te verfilmen. Het team, dat met professionals en amateurs films maakt, accepteert in de komende maand aanmeldingen voor zowel korte filmscripts als speelfilmscripts. Ze hopen uiteindelijk in beide categorieën één script te verfilmen.

Korte filmscripts moeten uiterlijk 1 april ingezonden worden. Speelfilms kunnen tot 22 april ingezonden worden.

Open filmteam schrijft filmscriptcompetitie uit!

Het open filmteam, waarin zowel professionals als amateurs meewerken, is een unieke samenwerking. “Leden van cast en crew werken vrijwillig mee in een open team dat constant groeit en verandert.” Legt Daan van ’t Einde uit. “Daarbij sluit een scriptcompetitie natuurlijk perfect aan!’

Het idee de wedstrijd uit te schrijven kwam naar voren tijdens een bespreking van het team. “We zijn bezig met een grotere productie en dat kost altijd wat meer tijd.” Vertelt Daan. “We merkten dat we in de tussentijd graag een extra project wilden oppakken maar daarvoor nog geen script hadden liggen. Omdat we weten dat het zeker voor amateurschrijvers vaak lastig is hun script verfilmd te krijgen, bedachten we deze competitie.”

Scripts inzenden.

Hoewel er zowel korte filmscripts als speelfilmscripten in mogen worden gezonden zijn er wel beperkingen. “Door de manier van samenwerken is het budget beperkt.” Legt Daan uit. “Een script dat we kiezen moet daarmee haalbaar zijn.”

Scripts inzenden kan via: www.outriderfilms.nl/script-indienen.

Op www.outriderfilms.nl/aanmelden kunnen mensen zich ook alvast aanmelden om mee te helpen als lid van het filmteam.

Reacties

Cookieinstellingen