Partij voor de Dieren wil zorgvuldige procedure voor megastallen

Foto: Partij voor de Dieren

Vanavond staat de bespreking, van de ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de uitbreiding van geitenstal aan de Bloemenkamp 5 in Beemte, op de agenda van de PMA.

Realisatie megastallen

Een belangrijk moment want dit betekent dat de Gemeente Apeldoorn de raad gaat vragen om toe te stemmen dat er een verkorte/versnelde procedure kan worden toegepast om megastallen te kunnen realiseren.

Partij voor de Dieren vindt het ongelooflijk dat de gemeente probeert om met dit procedurevoorstel de besluitvorming te bespoedigen, wij willen liever een zorgvuldige procedure. Het gaat namelijk niet om een kleine uitbreiding, maar om de komst van een gigastal.

Risico’s voor de volksgezondheid

De Raad van State heeft een paar jaar geleden het plan van een LOG in dit gebied van tafel geveegd vanwege o.a. risico’s voor de volksgezondheid. Een duidelijker verbod op megastallen is er niet.  Bedenkingen zijn er dus absoluut. De Gemeente Apeldoorn probeert middels een verkorte/versnelde procedure alsnog om megastallen in dit gebied toe te staan en zelfs te faciliteren.

Wij zijn faliekant tegen deze manier van gemeente politiek en het bagatelliseren van de risico’s en roepen iedereen die het hiermee eens is op bij deze bespreking aanwezig te zijn en duidelijk uw stem te laten horen tijdens deze PMA, vanaf 21:15 in zaal de Rode Hert in het Stadhuis van Apeldoorn.

Reacties