Datingfraudeur Mark G achter het hekje!

Foto: ajel, pixabay

Mark G, een zesentwintig jarige Apeldoorner stond vandaag terecht in de rechtbank van Zwolle. Door handig gebruik te maken van de datingsite Badoo wist de man verschillende mannelijke slachtoffers geld afhandig te maken. Daarbij ging het om bedragen van bijvoorbeeld 4000 of 19.000 euro, maar ook bedragen als 28.000 euro  en 300.000 euro prijken op het zondelijstje van Mark G.

Op zijn profiel als Marcello op Badoo stond te lezen dat hij homofiel was en op zoek naar oudere mannen met de bedoeling om geld van ze te lenen. Dat is royaal gelukt. Het geld is uitgegeven aan dure spullen, levensonderhoud, benzine, gokken en voor een deel het draaiende houden van een winkel van een oom die volledig aan de grond zat.

Gladde praatjes van een datingfraudeur.

De sociale dienst kwam uiteindelijk de zaak op het spoor via een derde. Een bekende van Mark met een uitkering bleek veel geld op een rekening te hebben staan. Dat vroeg om nader onderzoek.

De slachtoffers van de oplichting werd nogal wat voorgelogen, zo meldde Mark onder andere via de app dat zijn vader was overleden, hij had een belastingschuld, hij zou een bloedpropje bij zijn hart hebben gehad en daarom geld nodig hebben voor ziektekosten en bij een ander was het geld onder andere nodig om een kind naar de opvang te kunnen brengen. Verder maakte hij zijn slachtoffers wijs dat hij een kledingbedrijf had die in zwaar weer verkeerde.

Psychologisch onderzoek

Ook in de rechtszaal heeft hij duidelijk moeite met omgangsregels. Dat de rechter zich niet laat onderbreken door een verdachte moet hem door zijn advocaat tijdens een schorsing verteld worden. Het levert hem een forse waarschuwing op.

Uit psychologisch onderzoek blijkt de man een gedragsstoornis met psychopathische kenmerken te hebben, dit maakt dat de man zichzelf niet kan stoppen als hij de kans krijgt. Hij wil wel meewerken aan een behandeling in een kliniek, maar een gevangenisstraf wil hij niet…..

Eis 30 maanden, over twee weken uitspraak.

Zijn advocaat wijst er op dat ook de slachtoffers een verantwoordelijkheid hadden bij de praktijken van zijn cliënt. Hij vindt dat er in de eis van 30 maanden onvoldoende rekening wordt gehouden met de omstandigheden. Aan de rechter nu de taak een vonnis te vellen dat recht doet aan alle betrokkenen. Over twee weken volgt het vonnis.

Bron: Telegraaf

Reacties