Atlant steekt energie in duurzaamheid.

Foto: Atlant Zorggroep

Nieuwe werkzaamheden voor de heer de Wacht dankzij “Duurzaamheid” bij Atlant. In 2016 heeft Atlant het thema “Duurzaamheid” actief opgepakt. Het idee was om duurzame tips en ideeën te inventariseren vanuit de organisatie.

Hieruit is onder andere de plaatsing van zonnepanelen bij de locaties Heemhof en Markenhof, een laadpaal en een compostmachine op locatie Markenhof/Marken Haven, en het organisatie breed scheiden van afval voortgekomen.

Energie in duurzaamheid genereert dagactiviteiten

Het mooie van dit traject is dat naast medewerkers ook cliënten van Atlant betrokken zijn bij deze opdracht. Bij het Dagactiviteitencentrum van Markenhof (DAC) is men altijd op zoek naar ‘arbeidsmatige’ dagbesteding die bij de cliënt past. Ook wel ‘Dagbesteding op maat’ genoemd. Cliënten kunnen aangeven als er behoefte is aan een activiteit of werk die verder gaat dan het bestaande aanbod aan activiteiten/werk bij het DAC.

De heer de Wacht, bewoner van Markenhof en werkzaam bij het DAC, gaf aan graag nog andere werkzaamheden te willen doen. Sinds enige tijd haalt hij tot zijn grote tevredenheid iedere week met de tractor van de facilitaire dienst bij de buurten op Markenhof het papier op en verwerkt dit tot balen oud papier, en sinds kort bediend hij ook de nieuwe compostmachine bij Markenhof.

De compostmachine verwerkt het swill afval, tuinafval en de duurzame koffiebekertjes van Atlant. De machine vermaalt het afval binnen 24 uur tot compost. Het compost kan vervolgens weer gebruikt worden voor bijvoorbeeld de moestuin van het DAC of elders op het terrein.

Duurzame ambitie

Robert Boelhouwer, directeur bedrijfsvoering bij Atlant: ”Atlant heeft een duidelijke duurzame ambitie: daar waar mogelijk wordt, rekening houdend met de eisen en wensen van haar doelgroep, geïnvesteerd in duurzame oplossingen en het creëren van bewustwording op het gebied van duurzaamheid. Hiermee worden de middelen zoveel mogelijk circulair ingezet en waar mogelijk gereduceerd. Zodat iedereen, cliënten, medewerkers en de organisatie, ermee gebaat is.”

In 2016 is met ‘Duurzaamheid’ bij Atlant een mooie start gemaakt en in 2017 wordt dit voortgezet.

Atlant staat voor wonen, zorg en welzijn. Het verhaal van ieder mens is de basis van onze dienstverlening. Mensen kunnen bij ons terecht voor advies, begeleiding en zorg. Maar ook gewoon voor een kop koffie, samen met buurtgenoten. Wij willen vooral ruimte geven: een plek om jezelf te zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen