De Beekbergse Wolhal voor uw duurzame wol en garens!

Foto: Marleen Willemsen

Met een uitgebreide collectie aan eerlijke, ecologische producten sluit de Beekbergse Wolhal in Apeldoorn aan op de groeiende brei- en haaktrend.

De huidige populariteit van haken en breien heeft te maken met de behoefte van de consument aan goede kwaliteit, originaliteit en eerlijkheid. Mensen willen zelf iets unieks creëren en raken uitgekeken op de massaproductie. Dat blijkt onder meer uit de enorme hoeveelheid handwerkblogs die populair zijn bij een breed publiek en de grote groei van het aantal wol- en handwerkzaken in de afgelopen zes jaar.

UItgebreide collectie Beekbergse Wolhal milieuvriendelijk en duurzaam!

De Beekbergse wolhal is al meer dan 40 jaar een begrip in Apeldoorn en omstreken en heeft specialistische kennis in huis. De wolwinkel heeft een groot aanbod aan gerecyclede garens, garens met bio-katoen en 100% natuurlijke garens, die voortdurend wordt aangevuld en vernieuwd.

Eigenaar Richard Suijker kiest heel bewust voor kwaliteit en duurzaamheid. “We vinden het belangrijk dat wol en garen ecologisch geproduceerd worden, zodat het zo min mogelijk schade aan het milieu toebrengt. Bij de keuze van onze materialen weegt het milieu-aspect daarom zwaar mee. We merken dat onze klanten dit waarderen en zelf ook het verschil gaan merken in kwaliteit.”

Natuurlijke producten

Een voorbeeld van één van de natuurlijke producten in de wolhal is Fado wol. Deze wol komt van merinoschapen uit het zuiden van Portugal. De Fado wol wordt zo puur mogelijk verwerkt en wordt niet geverfd. Een bijzonder en uniek product.

Voor degenen die liever met puur plantaardige producten haken en breien zijn er voldoende mogelijkheden dit milieuvriendelijk te doen. Denk hierbij aan de garens van Woca, waarbij gebruik wordt gemaakt van Hennep of kies voor 100% biologisch katoen zoals Phil Thalassa en Organico. Ook Giza, een egyptisch katoen behoort tot de collectie.

Over de winkel:

Het assortiment van de Beekbergse wolhal is ook online verkrijgbaar in de bijbehorende webshop. Toch vinden veel klanten het prettig om de garens zelf te kunnen zien en te voelen. Een bezoekje aan de wolhal is dan zeker de moeite waard.

U vindt de winkel aan de Oude Beekbergerweg 14 in Apeldoorn

 

Reacties

Cookieinstellingen