Brussengroep voor kinderen met bijzondere broer of zus

Foto: Pixabay Alexas_Fotos

Voor kinderen uit Apeldoorn van 7 tot 10 jaar die een broer of zus (Brus) hebben met een chronische ziekte, beperking, psychische probleem of verslaving, organiseert MEE Veluwe in samenwerking met GGNet Preventie een Brussengroep.

Er zijn zes bijeenkomsten die worden gegeven van 15.30 tot 17.00 uur. De Brussengroep voor kinderen start op maandagmiddag  22 mei bij GGnet, Springplank, Tussen de Eiken 109 in Apeldoorn. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Brussengroep, kinderen steunen elkaar!

Voor kinderen die in een gezin wonen met een broertje of zusje (brus) met bijvoorbeeld ADHD, syndroom van Down, autisme of een chronische ziekte, kan het fijn en nuttig zijn om te praten met leeftijdgenoten die hun situatie herkennen. In de Brussengroep wisselen de kinderen ervaringen uit en vinden ze erkenning en herkenning. Ze krijgen steun en leren vaardigheden in de omgang met de bijzondere broer of zus. De deelnemers gaan actief aan de slag met oefeningen, creatieve opdrachten, rollenspellen en krijgen ze opdrachten voor thuis.

Aanmelden:

De groep wordt begeleid door een consulent van MEE Veluwe en GGNet Preventie en start op maandagmiddag 22 mei.  Voor de start van de groep is er een kennismakingsgesprek met de ouders, hun kind en de cursusleiders. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te bellen met het secretariaat van GGNet Preventie via (088) 933 11 80 of te mailen naar [email protected]. Aanmelden kan ook bij MEE Veluwe via e-mail [email protected].

Reacties