Permanent Future Lab : Tech kennisdeling 11 MEI

Foto: Permanent Future Lab

Na iets meer dan een jaar van de opening van het  Permanent Future Lab Apeldoorn volgen we het succesvolle voorbeeld van Utrecht met verschillende boeiende sprekers om de doorgewinterde echte ”Techies” alsmede startende mee te nemen in presentaties en  workshops. Kennisdeling ! In een gevarieerd programma bepaal jijzelf waar je aan wilt sluiten. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je natuurlijk altijd tussendoor van onderwerp veranderen.

Tech kennisdeling en ‘geeken in het lab’

Naast de sprekers kun je altijd nog iets gaan doen en gaan maken! Je kunt hier ‘geeken in het lab’; lekker aan de slag met alle tech die wordt gedeeld. Raspberry, Arduino, Particle, en ook ”ouderwetse” electronica, op breadbordjes met  LED’s, weerstanden IC’s en transistoren; de Energiefiets waar je 400 Watt weg kan trappen  en als je wilt oefenen, een LED Cube in elkaar solderen : het kan allemaal. Neem zelf ook je projectje mee als je er iets in het lab over wilt vertellen! Geeft altijd inspiratie : aandacht doet groeien!

Inloop en eventueel mee-eten

19:00 – Inloop, start ‘geeken in het lab’ en aankondiging Tech Tuesday (Iets vroeger of moet je nog samen gezellig aan tafel gezamelijk eten? Even vooraf melden en dan kun je aanschuiven om 18.30u voor €12,50 met Chinese hap en drankje ( max 20 personen).

Vanaf 19:30 uur – Start workshops, presentaties & mogelijkheid tot knutselen & info krijgen over diverse Raspberry Pi en Arduino projectjes en de Energie fiets proberen. Rene van der Weerd vertelt over Gamification projectjes met Raspberry Pi en /of andere HW, en solderen van LED Cubes die op de planning staan en mede enthousiastelingen zijn van harte welkom.

Tech kennisdeling

Internet Of Things  – Lambertus IJsselstein

IOT (Internet Of Things) en LoRa (vrij netwerk in Apeldoorn) : wat moet ik / kan ik ermee ?! Inmiddels Miljarden devices (dingen) aan het internet gekoppeld  IOT is hot : meer en meer devices kunnen via internet bereikt en uitgelezen en bediend worden. Via Wifi, GPRS, Mobiel of LoRa (Long Range Low power) Netwerk. LoRa IOT Meetupgroup Apeldoorn.

IOT en Beveiliging – Roy Oltmans 

Zeker nu meer en meer devices van totaal uiteenlopende toepassingsgebieden bereikbaar worden via internet, nemen ook de risico’s van beveiligings lekken toe. Zijn de IOT makkelijk te hacken en wat kunnen we ertegen doen dan Off-line gaan? Zijn er checks om de veiligheid te testen?

BitCoin / Block Chain technologie – Bart Roorda : waar staan we nu en hoe ontwikkeld het? Ook wordt ingegaan op de verwachtingen en verdere toepassing van hierbij toegepaste nieuwe blockChain technologie

‘VRrroem Zelfrijdende (mini) auto’s bouwen” – Raoul Postel Project PFLab Utrecht

Een erg leuk project dat in PFLab Utrecht loopt om samen autonome miniatuur auto’s te bouwen. MIT heeft een mooie open source variant bedacht, de zogenaamde Duckiebot uit Duckietown.

Printing en Design – Danny Joseph :

Wat, waarom en hoe?. Een plastic attribuut downloaden van internet en  uitprinten is best grappig en handig soms. Maar kan ik er nog meer mee?

Introductie & demonstratie van design tot uitvoer en 3D printing. 3D printing kan ook het ontwerp en design technisch & artisitiek bij horen. Fusion360 design & modelling & uitwisselbaarheid van uitvoer/print bestanden ook voor andere uitvoerapparaten zoals CNC en lasercutter.

Hier wordt ingegaan op de mogelijkheden die er in PFLab zijn en wat je kan doen met de 3D printers, inclusief wat voorbeelden van modelling en enkele 3 D printers.

21:30 Borrel – delen gezelligheid, kennis en (tech-) ervaringen

Ontmoet elkaar, praat nog even lekker door en zoek de verbinding op. En oh ja vergeet vooral niet te delen wat je meemaakt of hebt meegemaakt. Offline of online.

DOeDOnderdag Apeldoorn is een samenwerking door mensen in de bewegingen van Permanent Future Lab, Permanent Beta, Energiefabriek Apeldoorn en HCC.

Reacties